10 bin grubuna bir ülke daha girdi

Güney Kore'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) saptanan kişi sayısı 10 bini geçti.

DÜNYA 03.04.2020, 09:51
10 bin grubuna bir ülke daha girdi

Güney Kore'de, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) bulaştığı saptanan kişi sayısı 10 bini geçti.

Yonhap ajansının haberine göre KCDC (Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri), son olarak saptanan 86 yeni vakayla Güney Kore'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) görülen kişi sayısının 10 bin 62'ye yükseldiğini duyurdu.

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (KCDC), Güney Kore'de 5 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle yeni tip koronavirüs dolayısıyla hayatını kaybedenlerin sayısının da 174'e yükseldiğini açıkladı.

Güney Kore'de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle hayatını kaybedenlerin yarısından fazlasının 80 yaş ve üstü hastalar olduğu bilgisini paylaşan Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (KCDC), koronavirüse yakalandıktan sonra iyileşenlerin sayısının da 6021 olduğunu bildirdi.

Öte yandan Güney Kore'de 27 binden fazla kişi kendini karantinaya aldı.

İçişleri ve Güvenlik Bakanlığı yetkililerinden Park Jong-hyun, Güney Kore'de, kısa süre önce yurt dışından dönen 19 bin 567 kişi ile koronavirüsü taşıyan kişilerle teması olan 7499 kişinin kendilerini tecrit ettiğini bildirdi.

Güney Kore'de, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında çarşamba gününden itibaren, yurt dışından gelen tüm yolculara 14 gün karantinada kalmaları zorunluluğu getirildi.

Yorumlar (0)