Zuckerberg’den metaverse hamlesi! Milyarlarca kullanıcıyı ilgilendiriyor

Metaverse evrenindeki çalışmalara büyük önem veren Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook, Instagram ve Messenger kullanıcılarını yakından ilgilendiren önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.06.2022, 11:39 20.06.2022, 17:47
Zuckerberg’den metaverse hamlesi! Milyarlarca kullanıcıyı ilgilendiriyor

Edinilen bilgiye göre dünyaca ünlü iş insanı Mark Zuckerberg, Meta çatısı altında hizmet veren Facebook, Instagram ve Messenger kullanıcılarının avatarları için metaverse dünyasında dijital giysi satılan bir mağaza açacak. 

Yeni mağazalar açılmaya devam edecek

Metaverse üzerine uzun süredir çalışmalar yürüttüğü bilinen Zuckerberg, planladığı bu yeni girişimle birlikte dijital dünyaya ilginin daha da artmasını hedefliyor. Öte yandan Zuckerberg’in metaverse dünyasındaki girişimlerinin bununla sınırlı kalmayacağı, yeni mağazalar açmayı da hedeflediği öğrenildi. Konu hakkında görüşlerini paylaşan Zuckerberg, mağazada yer alacak markaların kısa sürede daha da artacağını vurguladı. 

Dünyaca ünlü giyim markalarıyla görüşmeler sürüyor

Metaverse üzerinde açılacak olan mağazada, Facebook, Instagram ve Messenger kullanıcılarının kullanmakta olduğu avatarlar için dijital giysiler satılacak. Mağazanın ne zaman açılacağına ilişkin net bir tarih verilmezken, konu hakkında kısa süre içinde yeni bir açıklamanın yapılması bekleniyor. Öte yandan dünyaca ünlü giyim markalarıyla görüşmelerini sürdüren Meta, mağazadaki çeşitliliği artırmayı hedefliyor. Kullanıcıların mağazaya nasıl erişeceklerine ilişkin de henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

Yorumlar (0)