Zuckerberg: TikTok konusunda ciddi endişelerim var!

Zuckerberg, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) sosyal medya platformu TikTok'u yasaklaması konusunda ciddi anlamda kaygılandığını ifade etti. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.08.2020, 13:26 08.08.2020, 13:30
Zuckerberg: TikTok konusunda ciddi endişelerim var!

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, kullanıcı verilerini Çin hükümeti ile paylaştığına dair ortaya atılan iddialar sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hükümeti tarafından baskılanıyor. 

Söz konusu platform, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) haklarını satmak üzere Microsoft ile irtibata geçti. 

TikTok'un Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) operasyonlarını satmaması halinde, Başkan Donald Trump tarafından imzalanan kararname uygulanacak ve sosyal medya platformuna ülke genelinde yasak getirilecek.

Mark Zuckerberg, 6 Ağustos günü gerçekleştirdiği bir toplantı esnasında, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) sosyal medya platformu TikTok'u yasaklaması konusunda ciddi anlamda endişelendiğini kaydetti. 

Facebook CEO'su, muhtemel bir yasağın kötü bir örnek olacağına dikkat çekerek, bunun titiz bir şekilde değerlendirilmesinin önem arz ettiğini belirtti. 

Çin merkezli TikTok'u satın almayı düşünüp düşünmediğine dair soru yöneltilen Mark Zuckerberg, konuya ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı. 

Apple'ın söz konusu sosyal medya platformunu almak için hamlede bulunduğu iddia edilmiş, fakat teknoloji devinden bu iddiaların doğru olmadığına dair açıklama gelmişti. 

Yorumlar (0)