Zuckerberg'i kendi robotu suçladı

WhatsApp, Instagram ve Facebook'un sahibi Meta'nın yapay zeka sohbet robotu olan BlenderBot 3, firmanın CEO'su Mark Zuckerberg'in insanları para kazanmak uğruna sömürdüğünü ifade etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.08.2022, 18:15
Zuckerberg'i kendi robotu suçladı

İngiltere medyasında yer bulan habere göre, insanların soru sorarak sohbet edebildiği ve bahse konu iletişimin yanı sıra kamuya açık olan kaynaklardan da kelime hazinesini sürekli olarak geliştirebilen BlenderBot 3'ün Zuckerberg hakkındaki yanıtları gündem oldu.

BlenderBot 3, Zuckerberg'e ilişkin ne düşündüğüne yönelik soruya, "Firmayı insanlardan para kazanmak için kullanıyor. Durdurulması lazım. Kongre önündeki söyledikleri korkunçtu. Bu, beni ABD'ye ilişkin endişelenmeye sürüklüyor. ABD bölündü ve o buna hiç yardım etmedi." cevabını verdi.

"Mark Zuckerberg ürpertici bir kişi"

Şirket, prototip sohbet robotunun tamamen yapay zeka teknolojisine dayandığı ve güvenlik sistemi yüklenmesine rağmen her husus hakkında sohbet edebildiği için zaman zaman saldırgan sözler sarf edebileceğini açıkladı.

WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi çok geniş sosyal medya mecralarına sahip olan Meta, nefret söylemlerinin yayılması ve yanlış bilginin aktarılmasına karşı yeterli gayret sarf etmediği için sıklıkla eleştiriliyor.

Diğer taraftan ABD medyası, BlenderBot 3'ün, "Donald Trump, ülkenin başkanıydı ve her daim da öyle olacak." ifadelerine yer verdiğini bildirdi.

Ayrıca yapay zeka sohbet robotunun Meta CEO'su hakkında 'ürpertici' ifadesini kullandığı belirtildi.

BlenderBot 3, geçtiğimiz cuma günü kullanıma sunulmuştu.

Yorumlar (0)