Zerzevan Kalesi, gökyüzü gözlemcilerini ağırlıyor 

Diyarbakır’da düzenlenen Uluslararası Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği, 3 bin senelik kalede gerçekleştiriliyor. Bakanlıklar ve TÜBİTAK önderliğinde düzenlenen etkinliğe ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.09.2021, 08:15 04.09.2021, 09:27
Zerzevan Kalesi, gökyüzü gözlemcilerini ağırlıyor 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Uzay Ajansı, TÜBİTAK, Diyarbakır Valiliği ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ve 4 Eylül’de tamamlanacak olan “2021 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği”, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi yakınlarındaki 3 bin senelik Zerzevan Kalesi’nde gerçekleştiriliyor.  



3 bin sene önce asker evi, şimdi ise gözlem evi 

Roma İmparatorluğu döneminde “askeri yerleşim” birimi olarak kullanılan kalenin içerisine kurulan etkinlik stantları ve çadırlarında yurt içinden ve yurt dışından gelen çok sayıda ziyaretçi bulunuyor. Dene-yap etkinliklerinde eğlene, 24 saat boyunca kurulu olan teleskoplardan gökyüzünü inceleyen, atölyelere katılan ve kale turu yapan ziyaretçiler, bölgede bulunan gökyüzü uzmanları eşliğinde bilgilendirme de alıyorlar. 



Konaklama, çadırlarda yapılıyor 

Hem bölge halkı hem de turistler için farklı bir deneyim sunan bu etkinlik, ilk kez Diyarbakır’da düzenleniyor. Bölgeye gelen uzmanlar, görevliler ve gözlemciler, daha önceden kurulan çadırlarda konaklıyorlar.  











Yorumlar (0)