Youtube’dan yayıncılara yeni bir kazanç yöntemi

Youtube canlı yayın üzerinden yayıncıların çıkartma satarak para kazanmalarının yeni yolunu paylaştı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.11.2019, 09:20
Youtube’dan yayıncılara yeni bir kazanç yöntemi

Dünyaca ünlü video içerik platformu Youtube’daki yayıncı sayısı her geçen yıl katlanarak artıyor. Youtube tarafında içerik üreticiler normal koşullarda videolarının izlenme oranlarına bağlı olarak para kazanıyorlar. Bunun dışında yakın zamanda Youtube Premium ve bağış sistemi gibi özelliklerle de video izleyenler sevdikleri yayıncılara destek olabiliyorlar.

Şimdi Youtube bu para kazanma yöntemlerine bir yenisini daha ekledi. Canlı yayın sticker satışı. Super Stickers olarak bilinen bu özellik geçtiğimiz Temmuz’dan beri test aşamasındaydı. Şimdi ise Türkiye’nin de içinde bulunduğu 60 ülkede kullanıcıların kullanımına sunuldu.

Başlarda halihazırda 8 farklı çıkartma bulunacak. Bunlardan beş tanesi animasyon özellikli olacak. Çıkartmalar sahip oldukları küçük açıklamalar sayesinde kullanıcıları yönlendirebilecek. Tabi bu özelliği kullanmak için 18 yaşından büyük olmak gerekiyor. En az bin abonenizin bulunması ve para kazanma özelliğinizin de açık olması diğer şartlar arasında. Bu koşullarla birlikte canlı yayın çıkartmaları yeni bir kazanç yöntemi olabiliyor. Son dönemlerde özellikle canlı yayın konusunda Twitch ve Mixer’in büyük bir yarış halinde olduğunu düşünürsek, Youtube’un canlı yayınlar konusunda yayıncılarını teşvik etmeye çalışması çabası anlaşılması zor bir durum değil. Bu hamlelerin etkileri nasıl olacak. Onu da bekleyip göreceğiz.

Yorumlar (0)