Youtube’dan kullanıcıları şoke edecek haber!

Youtube, 10 Aralık tarihinden itibaren yenileyeceği hizmet şartlarıyla birlikte, kendi incelemesi doğrultusunda artık şirkete para kazandırmayan hesapların anlaşmasını kısmen veya tamamen durdurma yetkisine sahip olacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.11.2019, 14:00 11.11.2019, 14:39
Youtube’dan kullanıcıları şoke edecek haber!

Dünyaca ünlü video içerik platformu Youtube, hizmet şartlarında 10 Aralık tarihiyle birlikte değişikliğe gidiyor. Konuyla ilgili kullanıcılara bir mesaj gönderen platform yeni hizmet şartlarıyla birlikte artık ticareti olarak nitelendirilmeyen hesapları kapatma yetkisine sahip olacak.

Youtube’un 10 Aralık’tan itibaren başlatılacağını duyurduğu yeni Hizmet Şartları’yla birlikte Hesap Askıya Alma ve Fesih bölümünde kullanıcıları tedirgin eden bir açıklama bulunuyor.

Firma, “Youtube kendi takdirine bağlı olarak sunduğunuz hizmetin artık ticari olarak geçerli olmadığına inanırsa, Youtube erişiminizi veya Google hesabınızın bir kısmına erişimi sonlandırabilir." diyor. Bunun anlamı şu: Youtube artık sizden para kazanmıyorsa hesabınızı silme yetkisine sahip.

Youtube’un bu yeni hizmet şartları web sitesine yerleştirildi ve eğer hesapların bir kısmı kaldırılacaksa bunun ne şekilde yapılacağı şu an için belli değil. Ancak yapılan açıklamalara göre zengin içerikli fakat para kazandırmayan kanalların kapatılması gibi bir durum çok mümkün gözükmüyor.

Ama yine de kanal sahipleri yeni hizmet şartlarının nasıl uygulanacağına ilişkin bir tedirginlik yaşıyorlar ve konuya ilişkin açıklama bekliyorlar. Hizmet şartlarının yenilenmesine ilişkin Youtube’un gönderdiği bilgilendirme postasının dışında ise bir açıklama bulunmuyor.

Yorumlar (0)