Youtube’a yeni ana sayfa düzeni geliyor

Youtube 5’li videoları 4’lü videolara indirip ana sayfadaki ön izleme panelini arttıracak yeni ana sayfayı kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.11.2019, 21:11
Youtube’a yeni ana sayfa düzeni geliyor

Youtube tarafından bir süredir test aşamasında olan yeni bir ana sayfa düzenine geçiş yapılıyor. Yeni ana sayfa görünümünde daha az video daha büyük ön izleme panelleri kullanıcıları karşılayacak.

Geçtiğimiz Ağustos ayından bu güne test aşamasında olan ve 5’li video yerine artık 4’lü video sıralamasıyla birlikte daha büyük video görünümü sayfada etkin olacak. Yeni değişiklik artık tek satırda düşen video sayısını azaltarak büyüklüğü artıran platform bu değişiklikle birlikte artık görünümün daha özelleştirilmesi ve deneyimin arttırılmasını hedefliyor.

Bununla birlikte kimi ana sayfadaki kategoriler ise doğrudan kalkacak. Haberler ve Müzik bunlardan ikisi. Yeni tasarımın kullanıcılar açısından daha iyi olması bekleniyor ama bunun video üreticilerinden alacağı geri dönüş ise kısmi olarak kötü olabilir. Zira daha az videonun görünmesi önerilen video sayısını da azaltacak.

Yeni özellikle birlikte mobil platformda bulunan “Bu kanalı önerme” özelliği de masaüstü versiyona geliyor. Android’de bulunan “Sıraya al” özelliği de yine masaüstüne gelecek olan eklentiler arasında bulunuyor. Böylece mobil versiyon üzerinde deneyimi arttıran Youtube kimi özelliklerini yeni güncellemeyle birlikte masaüstü kullanıcılarına da sunacak.

Bütün bu değişikliklerin kullanıcılardan nasıl geri dönüş alacağını ise bekleyip göreceğiz.

Yorumlar (0)