YouTube yüzlerce videoyu yayından kaldırdı

YouTube tarafından kuralları ihlal eden videoları kaldırmak için geliştirilen yapay zeka destekli algoritma, 'robot savaşı' videolarındaki robotları hayvan sanarak yüzlerce videoyu yanlışlıkla sildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.08.2019, 16:27
YouTube yüzlerce videoyu yayından kaldırdı

Teknoloji haberleri sitesi The Verge'de yer alan haberde, dünyanın en büyük video izleme sitesi YouTube'un, robot savaşı içerikli yüzlerce videoyu kuralları ihlal etmesi nedeniyle sistemden kaldırdığı ve paylaşım sahiplerine işlemle ilgili e-posta gönderdiği bildirildi.

YouTube, robot savaşı içerikli videoların sahiplerine yolladığı açıklama mesajında, videoların 'hayvan dövüştürme' ve 'hayvanlara eziyet' nedeniyle kaldırıldığını iletti.

Silinen videoların sayısında artış görülmesi ve kullanıcıların konuya ilişkin açıklama istemesi üzerine YouTube, videoların yanlışlıkla silindiğini ve robot savaşı içerikli videoların kaldırılmasına yönelik bir politikalarının olmadığını duyurdu.

Robot savaşı videoları yeniden yayınlanacak

Youtube tarafından yapılan açıklamada, yanlışlıkla silinen 'robot savaşı' videolarının yeniden yayınlanacağı ifade edildi.

Kimi kullanıcılar videoların hayvan isimleri içeren başlıklarla paylaşılmasından dolayı silindiğini iddia ederken, uzmanlara göre başlığında hayvan ismi içermeyen videoların da silinmesi bu olasılığı zayıflatıyor.

Uzmanlar, YouTube'un da aralarında olduğu birçok dijital platform tarafından çeşitli amaçlarla geliştirilen yapay zeka sistemlerinin yanlış sonuçlar doğurmasının, toplumun bu sistemlere olan güvenini olumsuz etkilediğini ileri sürüyor.

Yorumlar (0)