YouTube Müzik Nasıl Kullanılır? Ücretleri ve Özellikleri

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.11.2020, 00:09 09.11.2020, 17:35
YouTube Müzik Nasıl Kullanılır? Ücretleri ve Özellikleri

Youtube Müzik, Spotify ve Apple Music’e bir alternatif olacak şekilde Youtube tarafından bir dijital müzik platformu olarak piyasaya sürülmüştür. Geniş bir müzik arşivine sahip olan Youtube Müzik kullanıcılarına birçok albüm ve şarkıya ulaşma imkanı veriyor.

Youtube Müzik Ücretleri

Youtube Müzik uygulamasının ücretli ve ücretsiz olmak üzeri iki versiyonu bulunmakta. Ücretsiz Youtube Müzik versiyonu reklamlara izin verirken Youtube Müzik Premium versiyonu Türkiye’ye özel ücretlendirme yaparak kullanıcılara 13,99 tl karşılığında reklamsız müzik dinleme keyfi sunuyor. Üstelik Youtube Müzik Premium’un 1 ay ücretsiz deneme sürümü bulunmakta. Youtube Müzik kullanıcılarına Aile Aboneliği ve Öğrenci Aboneliği gibi farklı abonelik imkanları da sunuyor. Aile Üyeliği imkanı ile 5 kişiye kadar aile üyesini Google aile grubuna dahil edebilirsiniz. Öğrenci Aboneliği ile de Youtube Müzik avantajlarından indirimli olarak yararlanma hakkına sahip olabilirsiniz.

Youtube Müzik Dinle

Youtube Müzik Özellikleri

Youtube Müzik ücretli versiyonu kullanıcılara çevrimdışı olarak da müzik dinleme imkanı veriyor. Orjinal albüm ve çalma listelerini bünyesinde bulunduran Youtube Müzik’in web üzerinden kullanılması haricinde IOS ve Android uygulamaları üzerinden de kullanılması mümkün. Youtube’a bağlantılı olarak kullanılan Youtube Müzik hesapları kullanıcıların Youtube geçmişini değerlendirerek kullanıcıya uygun müzik türlerini ön plana çıkarmakta. Youtube Müzik uygulaması ayrıca müzik kliplerine de yer vermekte. Youtube Müzik Premium kullanıcıları istedikleri müzikleri veya şarkı listelerini indirerek arka planda veya çevrimdışı olarak dinleme özelliğine sahip olur.

Youtube Müzik Nasıl Kullanılır?

Youtube Müzik uygulamasını indirip veya web üzerinden bağlanıp ister bağımısız isterseniz de Google Hesabınız üzerinden Youtube Müzik’te oturum açtıktan sonra karşınıza üç ayrı sekme çıkmaktadır. Bu sekmeler Anasayfa, Keşfet ve Kitaplık’tır. Anasayfa’da Youtube geçmişinize göre önerilen şarkılarla karşılaşırsınız. Keşfet bölümü Youtube Müzik bünyesinde yayınlanan en iyi müzikleri ve size özel çalma listelerini sunar. Eklemek istediğiniz albüm, şarkı veya çalma listelerini Youtube Müzik Premium üyesi olarak kitaplığınıza ekleyebilir ve en son çaldığınız şarkı listelerine kitaplık sekmesinden ulaşabilirsiniz. Youtube Müzik uygulamasını kullandığınız cihazınızın konum bilgilerini etkinleştirerek Youtube Müzik’in yapmış olduğunuz etkinliğe göre  şarkı listesi hazırlamasını sağlayabilirsiniz. Yotube Müzik kullanıcılarına dinlemek istediklerini şarkının sözlerini girerek veya tarif ederek şarkıyı bulup dinleme imkananı da veriyor.

Yorumlar (0)