Youtube'dan önemli karar: Videoları artık yapay zeka kontrol etmeyecek

Google, Youtube’da yer alan içeriklerin denetimini sağlamak için yeniden insan moderatörleri görevlendireceğini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.09.2020, 00:16
Youtube'dan önemli karar: Videoları artık yapay zeka kontrol etmeyecek

Google’a ait video paylaşım platformu Youtube, yapay zekanın sebep olduğu sorunları gidermek için uygulama üzerinde çalışıyor. Şirket haziran, temmuz ve ağustos aylarında yaklaşık 11.5 milyon videonun Youtube platformundan kaldırıldığını açıklamıştı.

Bu rakam Youtube kurulduğundan beri üç aylık dönemde Youtube’dan kaldırılan en çok video sayısı olarak dikkat çekiyor.

Yapay zeka yanlış videoları silebiliyor

Youtube’dan bu kadar çok videonun kaldırılmasının bir nedeni de video içeriklerini denetleyen yapay zekanın kural ihlalleri konusunda hata yapabilmesi. Örneğin 2019 yılında yapay zekanın robotları hayvan olarak algılaması sebebi ve bunu bir kural ihlali olarak görmesi sebebiyle birçok video platformdan kaldırılmıştı.

Videolar yapay zeka yerine insan moderatörler tarafından denetlenecek

Youtube baş ürün sorumlusu Neal Mohan, yapay zekanın video kontrolleri üzerindeki yükünün azaltılacağı ve videoları artık daha fazla insan tarafından denetleneceğini açıkladı.

Pandemi döneminde evden çalışma sistemine geçen Youtube video denetiminin büyük bir kısmını yapay zekaya bırakmıştı. Ancak devam etmekte olan pandemi sırasında insan moderatörlerin denetleme sürecine nasıl katılacağı merak ediliyor.

Yorumlar (0)