YouTube çocuk izleyiciler için düğmeye bastı

YouTube çocukların platformu kullanırken güvenliğini sağlamak amacıyla çocuk videolarının platforma yüklenme şekillerine yeni bir düzenleme getirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.11.2019, 14:35 15.11.2019, 14:39
YouTube çocuk izleyiciler için düğmeye bastı

Son günlerde sosyal medya beğeni sayılarının kaldırılması denemeleriyle çalkalanırken şimdi de yakın zamanda hizmet politikalarına düzenleme yapan Youtube yeni bir karar daha aldı. Youtube çocukların video içerik platformunu kullanımını daha güvenli hale getirmek amacıyla yeni düzenlemeler getirdi.

Video çocuk izleyiciye yönelikse ayrıca belirtilecek

Youtube destek sayfasında bulunan açıklamaya göre, ABD Federal Ticaret Komisyonu kapsamında yapılan anlaşmada, çocuklara dair içerik yapan video içerik üreticilerin artık içeriğin çocukları ilgilendirdiğini yüklerken bildirmesi gerekliliğini getirildi.

Eğer video üreticileri yükleme sırasında bunu belirtmezlerse sistemin otomatik olarak saptama yapacağı ve kuralları yükleyicilerden ayrı olarak getireceği vurgulandı.

Reklamlar yine karışık olarak gösterilecek

Elde edilen bilgilere göre, yorum abone ve beğeni sayılarının gösterilmeyeceği de iddia ediliyor. Bununla birlikte çocuklara yönelik içeriklerde reklam türlerinin ise değişikliğe uğramayacağı bildirildi. Yani reklamlar rastgele olarak çıkmaya devam edecek.

Kural ihlaline 170 milyon dolar ceza kesilmişti

Youtube bilindiği üzere, çocuklara yönelik video içerisinde kişiselleştirilmiş reklamlar yayınlayan FTC’ye Çocukların Mahremiyetinin Korunması Yasası’nı ihlal ettiği için 170 milyon dolarlık para cezası ödettirmişti.

Yorumlar (0)