YouTube, 1 milyondan fazla videoyu kaldırdığını açıkladı

YouTube, koronavirüs salgınının başından bu yana salgına ilişkin 'tehlikeli bir biçimde dezenformasyon yapan' 1 milyondan fazla videonun platformdan kaldırıldığını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.08.2021, 01:24
YouTube, 1 milyondan fazla videoyu kaldırdığını açıkladı

YouTube Baş Ürün Sorumlusu Neil Mohan, firmanın sitesinden gerçekleştirdiği açıklamada, firmanın, Şubat 2020'den bu yana, 'salgının sahte olduğunu öne sürerek ya da hastalığa sahte çözümler önererek tehlikeli bir biçimde dezenformasyon yapan' 1 milyondan fazla videoyu kaldırdığını bildirdi.

YouTube'un politikasının temelinde gerçek dünyada zarar verebilecek bir içeriği kaldırmak olduğuna işaret eden Mohan, dezenformasyonu belirleyebilmek için açık doğrulara gereksinimleri olduğunun altını çizdi.

Mohan, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) hususunda bilimsel gelişmeleri takip edebilmek için CDC (Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri) ve DSÖ (Dünya Sağlık Örgüt) gibi uzman kurumların fikir birliğine güvendiklerini kaydetti.

100 izleyiciye ulaşmadan kaldırmışlardı

Dezenformasyonun her daim çok açık olmadığını da söyleyen Mohan, kesin bilginin eksikliğinde teknoloji firmalarının sınırlar çizmesinin doğru olmadığını vurguladı.

Dezenformasyon barındıran videoları yayından kaldırma sürecine hız vermek üzere çalışırken aynı zamanda güvenilir kaynakların videolarını da yayına verdiklerini belirten Mohan, "İnsanlar artık bilgi ya da haber aralıklarında izlenme sayısına değil kaliteye göre optimize edilmiş neticelere ulaşıyorlar." sözlerini sarf etti.

YouTube, geçtiğimiz kasım ayındaki ABD seçimlerinden bu yana seçimler ile ilgili dezenformasyon içeren çok sayıda videoyu, birçoğu henüz 100 izleyiciye bile ulaşmadan kaldırdıklarını da açıklamıştı.

Yorumlar (0)