Yörük 4x4, 2021 içinde teslim edilecek 

Nurol Makina tarafından geliştirilen ve Türk savunma sanayisinin son dönemde geliştirdiği zırhlı araçların en yenisi olan Yörük 4x4, başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkenin envanterinde yerini alacak. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.09.2021, 17:13 20.09.2021, 11:43
Yörük 4x4, 2021 içinde teslim edilecek 

Türk savunma sanayisinin en yeni ürünlerinden olan Yörük 4x4, kısa süre içinde piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Nurol Makine tarafından geliştirilen ve bir süre önce ihracat sözleşmeleri imzalanan araç, son dönemde geliştirilen en son teknolojili ürünler arasında yer alacak. Taktik tekerlekli zırhlı araç Yörük 4x4, 2021 senesi bitmeden, Türkiye başta olmak üzere pek çok ülkenin envanterine girecek. 

Geçen ay tanıtıldı, merakla bekleniyor 

İmzalanılan ihracat sözleşmeleri kapsamında araçları teslimata hazırlayan Nurol Makine, geçen ay gerçekleştirilen 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2021) görücüye çıkartılmış ve pikap versiyonu sergilenmişti. 

Nurol Makine Genel Müdür Yardımcısı Anıl Karel, Yörük 4x4 Projesi ve aracın pikap versiyonuna ilişkin çeşitli açıklamaları ise bugün basın mensuplarına yaptı. Aracı geliştirirken mevcut Yörük aracı üzerinde yapılabilecek değişikliklere odaklandıklarını anlatan Karel, bunun yanı sıra kullanıcılardan gelen talepleri de değerlendirdiklerini dile getirdi. 



Araç hem muharebe hem lojistik hizmeti verecek 

Karel: “Mevcut Yörük aracı üzerinde bazı oynamalar yaparak aracımızı geliştirdik. Bu kapsamda pikap aracı artık hem bir lojistik hem de muharebe aracı olarak hizmet verebilecek. Kullanım fonksiyonları bu şekilde artırıldı. Aynı zamanda pikap kısmına stant üzerinde farklı faydalı yükler entegre etme, silah sistemleri monte etme gibi aşamaları kaydettik. Yörük 4x4 Pikap için IDEF 2021’de oldukça olumlu tepkiler aldık. İsimlerini veremeyeceğim bazı kullanıcılardan da talepler geldi. Bunları da değerlendirmeye en kısa zamanda başlayacağız.” 

“4 ülkeye 2021 içinde teslimat yapılacak” 

Karel: “Ana platform olan Yörük 4x4’ün tüm testleri tamamlandı. Geçen sene itibarıyla seri üretime hazır hale getirildi. Yörük 4x4 için ihracat sözleşmeleri imzalandı. Pandemi sebebiyle teslimatlar uzayabiliyor. Ayrıca pandemi döneminde de pek çok ülke, bütçe kısıtlamasına gitti ya da bütçelerini başka yıllara aktarmayı seçti. Paket vaka sayılarının düşmesiyle birlikte 2021’in ikinci çeyreğinde ülkelerin bütçelerini açtığını ve sözleşme yapmaya başladıklarını görüyoruz. Örneğin bu sene içinde teslimat yapmak üzere anlaştığımız 4 ülke var. Bunların teslimatını kısa sürede tamamlamayı ve gelecek sene de seri üretime geçmeyi hedefliyoruz.” 

Yorumlar (0)