Yılın en çok satılan akıllı telefon markaları belli oldu

Strategy Analytics firması, 2022’nin ilk gününden bugüne kadar olan süreçte en çok satılan akıllı telefon markalarını duyurdu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.05.2022, 17:28 03.05.2022, 17:08
Yılın en çok satılan akıllı telefon markaları belli oldu

Akıllı telefon üretimi gerçekleştiren dünyaca ünlü markalar, pandemi sürecinin etkisini arttırdığı süreçte büyük bir kriz yaşamıştı. Dünyanın pek çok noktasında mağazalarını kapatmak zorunda kalan firmalar, satışlarda yeni bir ivme kazanmanın yollarını arıyor. 

Sevkiyatlarda geçen seneye kıyasla yüzde 11’lik düşüş yaşandı

Pandemi sürecinde akıllı telefonlara talep artsa da, normalleşme sürecinin hızlanması ile satışlarda düşüş görülmeye başlandı. Dünyaca ünlü araştırma kuruluşu Strategy Analytics, 2022 yılında şuana kadar en çok tercih edilen akıllı telefon markalarını kamuoyu ile paylaştı. Yapılan araştırmada, yılın ilk çeyreğinde 314 milyonu aşkın akıllı telefon sevkiyatının yapıldığı tespit edildi. Sevkiyat oranlarına bakıldığında, geçen yıla kıyasla yüzde 11 oranında düşüş gözlemlendi. 

Samsung zirvede yer alıyor

İlk 3 aylık dönemde, dünya genelinde en çok talep gören akıllı telefon markası Samsung oldu. Dünyaca ünlü teknoloji devi, bu süreçte 74,5 milyon sevkiyat gerçekleştirdi. Böylelikle pazar payının yüzde 24’üne sahip olmuş oldu. Listenin ikinci sırasında ise Apple yer alıyor. Apple, şuana kadar 57 milyon sevkiyat gerçekleştirdi ve pazar payında yüzde 18,2’lik dilimin sahibi oldu. 

Xiaomi listede üçüncü sırada

Yapılan araştırmada, listenin üçüncü sırasında 39 milyon sevkiyat ile Xiaomi, dördüncü sırasında 29,8 milyon sevkiyatla OPPO ve beşinci sırasında da 25,4 milyonluk sevkiyat rakamı ile Vivo yer aldı. 

Yorumlar (0)