Yılan Oyunu

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.09.2020, 23:16
Yılan Oyunu

2000'li yılların başında cep telefonu kullanıcılarının ortak hobisi olan yılan oyunu, güncellenerek kullanıma sunulmaktadır. Belirli bir kesimin hala büyük ilgi gösterdiği yılan oyunu, günümüzde yılan oyunları kategorisiyle karşımıza çıkmaktadır. Önceleri üstün telefon modellerinde yüklü olan ve telefonun şarjı dolu olduğu sürece istenilen süre kadar oynanabilen yılan oyunun güncellenmiş modelleri, internet ortamında gerçek kişiler arasında oynanmaktadır. 

Cep telefonu kullanımının yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde telefon kullanıcısı olup da yılan oyunu oynamayan kimse herhalde yoktur. Arkadaş ve yakın çevreler arasında yılan oyununda en yüksek puanı toplamaya çalışmak, teknolojinin hayatımızı yavaş yavaş ele geçirmeye başladığının ve keyifli çocuk oyunlarının artık telefon ortamına taşındığının da göstergesiydi aslında. Şimdilerde ise küçük büyük her kitlenin bağımlısı olarak oynadığı birçok yılan oyunu bulunuyor. Öyle ki, basit bir puan toplama tekniğiyle hayatımıza giren yılan oyununda şimdilerde çok geniş bir yılan oyunları kategorisi oluşturuldu. İnternet üzeridnen yılan oyunları şeklinde arama yapıldığında, birbirinden farklı sitelerde, farklı özelliklerle geliştirilmiş birçok yılan oyunu listesi görüyoruz. En çok tercih edilenler ise, sanal ortamda gerçek kişiler tarafından bir yarış niteliğinde oynanan, kalabalık oyuncu gruplarının birbirini yiyerek puan toplamaya çalıştığı ve listelerde zirveye çıkmak için uğraştığı oyunlardır. Aslında yılan oyunu, internet ortamında oynanan birçok oyuna göre daha eğlenceli zaman geçirilebilecek en güvenilir oyundur. Oyunun türü ne olursa olsun temeli, en çok puan alarak listede ilk sıraya oturmak üzerine kuruludur. 

Yılan oyunun aslında milenyum çağlarından öncesi de oynandığı biliniyor. Malum oyun, her daim çocukluk döneminin en önemli ihtiyacıdır. Cep telefonu öncesi düz bir zemine tebeşirle çizilerek oyuncu sayısı sınırlaması olmaksızın oynanan yılan oyunu bir süre sonra cep telefonları, en son da internet aracalığıyla oynanan bir oyun haline geldi. Teknolojiye göre güncellenen özelikleriyle yılan oyunu her zaman popülerliğini koruyor.

Yorumlar (2)