Yerli ve milli uçaksavar, SAHA EXPO'da göz doldurdu

Yerli bir şirket tarafından yüzde 100 yerli olarak üretimi gerçekleştirilen M2 uçaksavar silahı, dünyanın en iyileri arasına ismini yazdırırken, SAHA EXPO fuarının ilgi odağı haline geldi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.11.2021, 01:01 12.11.2021, 11:26
Yerli ve milli uçaksavar, SAHA EXPO'da göz doldurdu

SAHA EXPO fuarında yerli ve milli imkanlarla üretimi gerçekleştirilen savunma sanayi ürünleri büyük bir ilgiyle karşılanıyor. 

Canik firması tarafından yüzde 100 yerli imkanlarla üretimi yapılan M2, ABD'de üretilen muadilinin ardından 2’nci büyük silah olmayı başardı. 



"Dakikada 650 mermi atıyor"

Canik Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “Parçalarına kadar yüzde 100 yerli bir ürün. Dışa bağımlı olduğumuz en ufak bir bileşeni dahi yok. Üç senelik bir çalışmanın neticesi olarak M2'yi üretmeyi başardık. En önemli özelliği olarak 6 kilometrelik menzilini gösterebilirim. Doğru bir optik kullanıldığı takdirde baktığınız yeri imha edebiliyorsunuz. Namlusu da hızlı bir şekilde değiştirilebiliyor. İnsanlara değil, anti materyallere karşı kullanılan bir silah. Deniz kuvvetlerinde balistik olarak oldukça güçlü materyallere karşı kullanılacak. Silahımız 60 saniye içinde 650 mermi atabiliyor." diye konuştu. 

Aral, yeni üretilen M2’de geri tepmeyi de minimuma indiren bir sistem olduğunu belirterek, “Silahın sabitlenmesi adına piyadede kullanılan tripodların ağırlığı 20 kilogramdır. Biz yine yüzde 100 yerli üretimle 8 kilogramlık tripod üretmeyi başardık. An itibarıyla yalnızca yurt içinde 1000'e yakın sipariş aldık. Yurt dışından da ilgi görmeye başladı." dedi. 

Yorumlar (0)