Yerli ve milli gözlem uydusuna son kaynak yapıldı!

Yerli ve milli yer gözlem uydusu İMECE’nin son montajı yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021'de uzaya fırlatılacak şekilde İMECE uydusunun üretim aşamasına geçileceğini ifade etti. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.06.2020, 10:45 04.06.2020, 10:49
Yerli ve milli gözlem uydusuna son kaynak yapıldı!

Yerli ve milli yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İMECE'nin son montajı; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından gerçekleştirildi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) ihtiyaçları gereği yerli ve milli olarak TÜBİTAK Uzay'ın diğer paydaşlarla birlikte geliştirdiği İMECE uydusunun ısıl yapısal testlerine başlayacaklarını söyledi. 

"2021'de uzaya fırlatılacak"

Bakan Varank, buradaki testlerin Eylül ayına kadar başarıyla sonuçlandırılması durumunda, 2021'de uzaya fırlatılacak şekilde İMECE gözlem uydusunun üretim aşamasına geçileceğini ifade etti. 

2021'de İMECE'yi başarıyla uzaya fırlatmak istediklerini kaydeden Varank, tasarımından üretimine kadar yerli ve milli imkânlarla geliştirilen haberleşme uydusu Türksat 6A'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının paydaş olduğunu ifade etti.

Varank, haberleşme uydusunu da 2022 yılında uzaya fırlatmayı hedeflediklerini söyledi. 

Uzay alanında gerçekleştirilen çalışmaların büyük önem taşıdığında dikkat çeken Varank, uzay alanında edinilen kabiliyetlerin sanayinin ve teknolojinin pek çok alanına yayılabildiğini belirtti.

Varank, günümüzde Türkiye'nin kendi uydusunu üretebiliyor olmasının, bu kabiliyetleri edinmiş olmasının gerçekten çok değerli olduğunu söyledi. 

"TSK'nın ihtiyaçları yerli ve milli olarak karşılanıyor"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşvik ve destekleri ile yerli ve milli savunma sanayide önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Bakan Akar, yazılım ve donanım hususunda önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gereksinimlerini de büyük oranda yerli ve milli olarak karşılandığını ifade etti.

Yerlilik ve millilik oranının yüzde 70'lere ulaşmasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu aktaran Akar, ilerleyen dönemde bu çalışmaların meyvelerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) görevini yerine getirmesine çok büyük fayda sağlayacağını belirtti. 

"Türkiye'ye gurur veren vizyon projelerinden biri"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, yerli ve milli uyduların, Türkiye'nin altyapısında kritik bir rol oynayacağını söyledi.

Söz konusu projeyi, Türkiye'ye gurur veren vizyon projelerinden biri olarak nitelendiren Karaismailoğlu, böyle projelerde yer alan herkesin arkasında olduklarını kaydetti.

Yorumlar (0)