Yerli robot Cbot’un hedefi dünyaya açılmak

Türkiye’nin yerli sohbet robotu Cbot, çeşitli alanlarda tıpkı gerçek bir müşteri temsilcisi gibi müşterilerine çözümler üretiyor. Yerli robotun üreticisi Mete Aktaş ise uzun vadede dünyaya açılmayı planlıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.11.2019, 10:41
Yerli robot Cbot’un hedefi dünyaya açılmak

Türk girişimci Mete Aktaş’ın kurduğu Turkgen firmasının yerli sohbet robotu Cbot, e-ticaret, telekomünikasyon, sigortacılık gibi alanlarda hizmet ediyor.

Sözlü veya yazılı olarak insan konuşmalarını taklit etmek konusunda başarılı olabilen Cbot ile müşteriler karşılarında gerçekten bir kişi varmışçasına işlemlerini tamamlayabiliyor.

Yüzde 42 pazar payı var

Mete Aktaş CEO’su olduğu Cbot’un çalışmalarına 2014 senesinde başladıklarını paylaşarak, Silikon Vadisi ve Türkiye’de yaklaşık olarak 20 kişilik bir ekiple çalışmalarını devam ettirdiklerini söyleyerek, “Cbot teknolojisini şirketlerin kullanımı için lisans kiralama modeliyle sunabiliyoruz. Tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen yapay zeka tabanlı Cbot’un bankacılık chatbotu, soruların yüzde 95’ine doğru yanıt veriyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İngiltere’deki büyük bankalarla da iletişimde olan şirket, Türkiye’de bulunan güçlü bankacılık hizmetini Avrupa’ya da aktarma hedefi taşıyor. Cbot’un asıl hedefi ise gelecek 5 yıl içerisinde Avrupa’daki büyük kurumların yapay zeka partneri olarak ismini tüm dünyaya duyurabilmek.

Yorumlar (0)