Yerli hava savunma sistemi SUNGUR'dan müjde

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından Roketsan tarafından geliştirilen SUNGUR’un  test aşmalarını başarıyla tamamladığını duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.02.2021, 14:21 27.02.2021, 13:59 Hanife
Yerli hava savunma sistemi SUNGUR'dan müjde

Roketsan’ın TSK envanterinde bulunan Stinger (FIM-92B/C) MANPADS füzelerinin yerini alması amacıyla milli imkânlarla geliştirdiği yerli SUNGUR Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi, azami menzil ve irtifada hareketli hedefe karşı yaptığı başarılı test atışıyla katmanlı hava savunmasındaki rolünü sağlamlaştırdı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, bu müjdeyi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.



Demir, test aşamasını başarıyla geçen SUNGUR Hava Savunma Sistemi’nin portatif özelliğiyle hava kara, deniz platformlarına entegre edilebileceğini duyurdu.

SUNGUR ‘un özellikleri

360 derece atış, hedef teşhis, tespit, takip ve tanımlama kabiliyetlerine sahip olan SUNGUR, gece ve gündüz her türlü koşulda kullanılabiliyor



İnsansız hava araçlarına, seyir füzelerine, alçaktan uçan sabit kanatlı uçaklara ve helikopterlere karşı kara birlikleri için kısa menzilli hava savunma koruması sağlayan SUNGUR yerden havaya ateşlenen PORSAV Milli MANPADS ve mobil alçak irtifa hava savunma sistemiyle donatıldı.



Yüksek manevra kabiliyeti, yüksek hedef isabet yeteneği, hava unsurlarına karşı etkinliği, titanyum harp başlığı, karşı tedbir özelliği ve hedefin uzun menzilden görüntülenmesini sağlayan nişangahıyla kendi sınıfının önünde bir sisteme sahip.
 

Yorumlar (0)