Yerli e-posta geliyor!

Son zamanlarda veri güvenliği konusu hayati önem taşırken milyonlarca kişinin kullandığı e-posta hizmetlerine milli ve yerli çözüm getiriliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.12.2019, 09:51
Yerli e-posta geliyor!

Yerli ve milli e-posta uygulaması ile kullanıcılara, sürekli erişilebilir ve güvenilir e-posta hizmeti sunulacak.

Vatandaşlara "@turkiye.gov.tr" uzantılı e-posta adresleri verilecekken yeni sistemde e-Devlet altyapısı kullanılacak. Kurumsal şirketler ve kamu kurumları ise kendi alan adlarını (domain) kullanabilecek.

Yerli e-posta projesinin bilgi güvenliği ve altyapı hizmetleri PTT tarafından sağlanacakken, 'Ulusal Elektronik Posta Sistemi' ismi verilen yeni projenin ise 2020'nin sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Bu proje sayesinde kurumsal şirketler ile kamu kurum ve kuruluşlarının e-posta sistemi kurmaları ve sürdürebilir kılmak için gerekli bilgi güvenliği riskleri ve maliyetler en aza indirilmiş olacak.

Söz konusu uygulamanın temel hedefi ise bilgilerin dışarıya aktarılmadan Türkiye içerisinde kalması.

Kurumsal şirketlerin ve kamu kurumlarının, kendi himayelerinde e-posta sistemi kurmaları, bunun güvenliğini sağlamaları ve sürekli erişilebilir olmayı kılmaları ise ayrı bir maliyet oluştururken, ayrıca söz konusu sistemlerin bilgi güvenliğini sağlamalarının da başka bir risk oluşturduğu ifade ediliyor.

Yorumlar (0)