Yeni iPhone 14 hakkında ne biliniyor? Zam gelecek mi?

iPhone ailesinin yeni üyesi iPhone 14 serisinin daha önceki serilerde olduğu gibi eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Yeni serinin gelişmiş modellerinde zam beklentisi yer alırken, iPhone 14’e ilişkin bilinen tüm detayları sizler için derledik.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.04.2022, 17:49
Yeni iPhone 14 hakkında ne biliniyor? Zam gelecek mi?

Apple denilince ilk akla iPhone telefonlar geliyor. iPhone akıllı telefonlar kendi işletim sistemiyle geliyor ve bu işletim sisteminin tüm dünyada yüz milyonlarca kullanıcısı ve hayranı bulunuyor.

Firma tarafından iPhone 13 ailesi eylül ayında tanıtıldı ve sonraki model iPhone 14’e dair ise sızıntılar bir zamandır geliyor.

Tıpkı son birkaç nesildir olduğu gibi yeni iPhone ailesinin de baz model, Max, Pro ve Pro Max’ten oluşacağı düşünülüyor. Yeni Apple’ın ise son senelerde kullandığı Mini versiyonundan vazgeçeceği ifade ediliyor.

Japonya basınında çıkan iddialara göre cihaz şık bir tasarımla, daha hızlı A16 bionic çiple ve gelişmiş kamera sensörleriyle gelecek. Bunlar iPhone 13 modelinin geliştirilmiş hali olarak düşünülebilir. Başka bir sızıntıysa Touch ID’nin geri geleceğine ilişkin.

e-SIM gelebilir

Bir analistin iddiasına göreyse yeni iPhone 14 ailesinde yalnızca e-SIM bulunacak. Bu hareketle Apple tarafından ticari ve gezgin kullanımının artırılması amaçlanıyor.

Ne zaman çıkacak?

Apple’ın yeni modellerinin eylül ayında lansman yapması artık şaşmıyor desek yeridir. Bundan dolayı yeni iPhone’ların Eylül ayında tanıtılacağını söylemek yanlış olmaz.

Fiyat konusunda ise üst modellerde fiyatlamanın zamlı olması beklenirken, baz modellerde bir önceki modele yakın bir fiyatlama bekleniyor.

Teknik özellikleri nasıl olacak?

iPhone 13, Apple A15 bionic çiplerle gelmişti. iPhone 14’lerin ise A16 çiplerle geleceği düşünülüyor. 4 nm boyutundaki bu çiplerin A 15 çiplerden daha küçük ve daha etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bununla beraber yeni iPhone modelinde Apple’ın kendi üreteceği 5G modemlerin yer alması da olası. Kısa bir zaman önce Intel’ın modem birimi de Apple tarafından satın alınmıştı.

Yapılan son sızıntılara göre iPhone’larda Pro ve Pro Max versiyonlarda 8 GB’lik RAM yer alacak. Apple’ın rakibi olan S22 Ultra ise 12 GB RAM ile gelmişti.

Yorumlar (0)