Yeni iPad Pro tabletlerdeki kamera anlayışını değiştirecek

Apple’ın yeni nesil iPad Pro’su gelecek yıl tanıtılacak. Diğer tüm tanıtılacak ürünler gibi bunun da üzerinde titizlikle çalışan Apple kamera konusundaki müthiş yeniliklerle iPad Pro’nun çığır açacağını ifade ediyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.11.2019, 18:00
Yeni iPad Pro tabletlerdeki kamera anlayışını değiştirecek

Önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen birçok Apple ürününe ilişkin yeni özellikler paylaşılıyor. Bunlardan AR gözlük, 16 inç Macbook Pro ve iPhone SE 2’nin ardından şimdi de iPad Pro tarihini baştan yazacak özelliklerin paylaşıldığı mutlu eden haber paylaşıldı.

Apple tarafından şimdiye dek tanıtılan tüm iPad modellerinde tek bir arka kamera yer alıyordu. Seneler geçtikçe arttırılmış gerçeklik üzerinde yapılan yatırımların meyvesini almak için iPad Pro 11 ile sürece hız verileceği ifade ediliyor.

iPad Pro’nun yeni versiyonuyla birlikte artık tablet tek değil çift kameraya sahip olacak ve bu çift kameraya da 3D bir sensör eşlik edecek. Böylece tableti satın alan kullanıcılar 3D mimarlık, yapılar gibi alanlarda önemli kazanımlar elde edebilecek.

Yeni nesil iPad Pro’nun gelecek yılın ortalarında tanıtılması hedefleniyor. Bu da demektir ki yaklaşık olarak 6 ay daha beklememiz gerekecek.

Bunun dışında Eylül’de tanıtılması beklenen iPhone 12’de ise benzer değişiklikler olacak. 5G desteğiyle birlikte 3D sensörü güçlendirecek olan iPhone 12, Apple tarafından arttırılmış gerçekliğin dikkat çektiği ilk ürünlerinden olacak. Apple’ın AR gözlüğü için net bir tarih ise henüz paylaşılmadı.

Yorumlar (0)