Yeni internet alacakların o paketi alması zorunlu

BTK’nın kararına göre yeni internet abonelerinin güvenlikleri ön planda tutulacak. Buna göre “güvenli internet aile profili” yeni aboneler için zorunlu olacak. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.06.2021, 16:13 20.06.2021, 09:37
Yeni internet alacakların o paketi alması zorunlu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından verilen karara göre yeni internet abonesi başlatacak kişiler için “güvenli internet aile profili” zorunluluğu getirildi. Bundan sonra alınan internet paketleri içerisinde aile profili, zorunlu ve aktif olarak bulunacak. Müşteriler, aboneliklerini başlattıktan sonra ise dilerlerse aile profilini iptal edebilecekler. 

Önceki düzenlemeye göre ise yeni aboneler, normal internet profili satın alıyor ve sonrasında isterlerse güvenli internet aile profiline geçiş yapabiliyorlardı. 

3 ay içinde yürürlüğe girecek 

BTK tarafından verilen bu karar, en geç 3 ay içinde uygulanmaya konulacak. İnternet servisi sağlayıcıları da sözleşme yapısı ve çevrim içi işlemlerini bu karar doğrultusunda düzenleyecek.  



Güvenli internet aile profili hizmeti nedir? 

Güvenli internet paketleri içerisinde “çocuk profili” ve “aile profili” olmak üzere iki profil bulunuyor. Uygulanmaya başlanacak güvenlik internet aile ve çocuk profili hizmeti, sakıncalı içerik barındıran, cinsellik içeren, ödeme sayfası bulunan ve diğer yasaklı kategorilerde yer alan sitelerin erişiminde kısıtlama getirilmesi anlamına geliyor. Bu profile sahip olanlar, profili iptal ettirmedikleri sürece bu tarz sitelere erişemiyorlar. 

Yorumlar (0)