Yeni dünyada iletişim teknolojileri, “Dijital Dünya Çalıştayı” nda konuşuldu!

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın da destek verdiği “Dijital Dünya Çalıştayı”, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlendi. Yeni iletişim teknolojilerinin ele anıldığı çalıştayda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin konuşma yaptı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.03.2021, 12:43 07.03.2021, 13:43
Yeni dünyada iletişim teknolojileri, “Dijital Dünya Çalıştayı” nda konuşuldu!

Yeni dünyada yeni dijital teknolojilerinin konuşulduğu “Dijital Dünya Çalıştayı”, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın da destekleriyle gerçekleştirildi. Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen çalıştay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yani RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in konuşmalarıyla başladı. Dijital platform temsilcilerinin de katıldığı çalıştayda, yeni dijital yayıncılığı ve bu yayıncılığın, uluslararası alanda tanıtımı konusu da ele alındı.

RTÜK Başkanı, dijital platformlar hakkında bilgi verdi

RTÜK Başkanı Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce bahsettiği siber zorbalıkla mücadeleye ek olarak; bu mücadeleye karşı hukuki mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Şahin, ülke sınırları içerisinde teröre ve terör faaliyetine izin verilmediği gibi dijital ve sanal dünyada da terör propagandası yapılmasına müsaade edilmemesi gerektiğine işaret etti. Yayıncılık alanının hızla dijital ortama geçtiğinden söz eden Şahin, akıllı cihazlarla dijital medya takibinin her yerden yapılabildiğine, halk gazeteciliğinin ve medyanın;  akıllı uygulamalar yoluyla güçlendirildiğine dikkat çekti. Dijital dünyadaki düzenleme ve denetlemenin RTÜK’e verilmesinden onur duyduklarını belirten Şahin, Türkiye'de 46 tane uluslararası ve yerli kuruluşa yönetmelik kapsamında lisans verildiğini açıkladı. Ayrıca 903 medya hizmet sağlayıcı kuruluşa da internette yayın lisansı verildiğini belirten Şahin, platform yayınlarının titizlikle takip edildiğini belirtti.

Sosyal medyada bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi konuşuldu

Çalıştay kapsamında düzenlenen "Yeni İletişim Teknolojileri-Yerel ve Ulusal Medyanın Ülke Tanıtımına Katkısı" başlıklı ilk oturum, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir tarafından modere edildi. Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş yaptığı konuşmada, yeni medyanın sosyal medya ile bağlantılı olduğunu belirtti. Kızıltaş, yurtdışından Türkiye hakkında fikir sahibi olmak isteyen kişilerin, sosyal medyada konuşulan konulara baktıklarında ciddi olarak kötü fikir sahibi olacaklarını belirtti. Sosyal medyada dolaşan bazı haber olarak pazarlanmaya çalışılan durumlara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kızıltaş, dışarıya karşı Türkiye'yi kötü göstermeye çalışmanın kimseye faydası olmayacağını söyledi.

Yorumlar (0)