Yaşam izi bulunan Venüs için Rusya'dan açıklama: "Venüs Rus gezegeni"

Rusya. bilim insanları tarafından fosfin isimli gazın tespit edilmesinin ardından yaşam ihtimallerinin canlandığı Venüs'ü keşfe çıkacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.09.2020, 20:01 17.09.2020, 20:06
Yaşam izi bulunan Venüs için Rusya'dan açıklama: "Venüs Rus gezegeni"

Geçtiğimiz günlerde yeni buluşlarını duyuran bilim insanları tarafından Venüs gezegeninin asidik bulutlarında "fosfin" adındaki bir gazın tespit edildiğini ve bunun potansiyel olarak yaşam belirtisine işaret ettiği kaydedilmişti.

Bilim insanları, fosfinin ilk kez Hawaii'deki James Clerk Maxwell Teleskobu'yla tespit edildiğini ve Şili'deki Atacama teleskop dizisini kullanıp bunu doğruladıklarını kaydetmişti.

Rusya: Venüs bir Rus gezegeni

Rus Uzay Ajansı Rocosmos'un başkanı Dmitry Rogozin, "Venüs'ün bir Rus gezegeni olduğunu düşünüyoruz. Venüs'e başarıyla inen ilk ve tek ülke." ifadelerine yer vererek, Sovyetler Birliği'nin 1960-80 yılları arasında gerçekleştirmiş olduğu Venüs görevlerine ilişkin göndermelerde bulundu.

Ayrıca Rogozin gezegende incelemeler yapmaka amacıyla ulusal bir proje başlatacaklarını kaydetti.

Roscosmos'un yapmış olduğu açıklamada, Venüs'teki ilk görevleri Sovyetler Birliği'nin yürüttüğüne de vurgu yapıldı. Açıklamada, "Venüs'e ilişkin çalışmalarda, Sovyetler Birliği ve rakipleri arasında olan olağanüstü uçurum, Amerika'nın Venüs'ü bir Sovyet gezegeni olarak isimlendirmesini sağlamıştı." ifadelerine yer verdi.

Bu misyonla birlikte Rusya, gezegenin atmosferinde ve yüzeyinde yapılacak incelemelerle Venüs'ün evrimsel sürecini de aydınlatmayı düşünüyor.

Yorumlar (0)