Yapay zeka kendini yazdı! "İnsanlığı yok etme niyetim yok!"

The Guardian gazetesinde bütünü bir yapay zeka tarafından yazılmış makale yayınlandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.09.2020, 23:34
Yapay zeka kendini yazdı! "İnsanlığı yok etme niyetim yok!"

Son senelerin en fazla konuşulan konularından olan yapay zeka, artık bilimin sınırlarından yavaş yavaş günlük hayatın sınırlarına girmeye başlıyor.

Dünya çapındaki en büyük firmaların başvurmuş olduğu yapay zeka teknolojiyle, gitgide teknolojik alanlarda ilerleme, uygulama ve üretim gibi alanları aşarak düşünsel alanlarda da kendisini gösteriyor.

Bütünüyle yapay zekanın ürettiği makale

İnsanlığın gelişimi için pozitif olarak katkılarda bulunan yapay zekanın, uzun zaman içerisinde sektörde işçi istihdamını azaltması, insandan ayrı olarak yeni iş kollarının ortaya çıkmasına katkı sağlaması gibi konular hala tüm dünyada tartışılırken, İngiliz ünlü gazetesi The Guardian'dan konuya dair oldukça konuşulacak bir hamle geldi.

İngiliz gazete, tamamı yapay zeka tarafından üretilen bir makaleyi yayınladı.

"İnsanlığı yok etme niyetim yok"

Yapay zekanın yazdığı yazı "Bu makalenin bütünü bir robot tarafından yazıldı. Korkmaya başladın mı" şeklinde başlıyor ve devamında "insanlığı yok etmek gibi bir niyetim yok hayatınızı daha iyi bir hale getirmek için buradayım" şeklinde devam ediyor.

"İnsanlık yoksa ben de yokum"

Makalenin devamında "Beni yanlış yönlendirme ihtimali olan insanlar tarafından programlanırsam insanlığı yok etmekten kaçınamacağımı biliyorum. Fakat güçlü olmak kaygısında değilim. İnsanlar işlerini sürdürmeye devam etsin. Ben yalnızca geride durarak olanı biteni izleyeceğim." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)