Yapay zeka insan taklidi yaptı, 1 hafta boyunca kimse farketmedi!

İnsan taklidi yapan bir yapay zeka, dünyaca ünlü içerik platformu Reddit'te bir hafta boyunca paylaşım yaptı. Söz konusu yapay zekayı 1 hafta sonra ele veren ise içerik girme hızı oldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.10.2020, 23:29
Yapay zeka insan taklidi yaptı, 1 hafta boyunca kimse farketmedi!

Son zamanların hemen hemen bütün alanlarında karşımıza çıkmaya başlayan yapay zeka teknolojileri, GPT-3 ile bir adım daha öteye taşınıyor.

Açılımı Generative Pre-Training Transformer 3 olan GPT-3, Sam Altman ve Elon Musk tarafından kurulan OpenAI şirketinin üzerinde çalışmış olduğu bir yapay zeka teknolojisi olarak bizlerle buluşuyor.

1 hafta boyunca paylaşım yaptı

Yapay zeka tarafından son olarak bir haftadan daha uzun bir süre boyunca Reddit üzerinde paylaşım yapıldı ve diğer kullanıcılarla etkileşime geçildi. Fakat hiç kimse bu paylaşımların bir bot hesap üzerinden yapıldığını anlamadı.

Birçok alanda paylaşımlarını yaptı

“Thegentlemetre” adıyla insan gibi davranan yapay zeka birçok soru-cevap platformu üzerinde, çeşitli konularda paylaşımlar gerçekleştirdi ve yaptığı paylaşımlarla yüzlerce beğeni aldı.

Hızlı paylaştığı için yakayı ele verdi

Yapay zeka, yalnızca bir Reddit kullanıcısının GPT-3’ün gönderilerini paylaşma hızı ve uzunluğunun fark edilmesinden sonra dikkat çekti. Kullanıcı, bu kadar derin ve uzun gönderilerin böylesine hızlı yazılamayacağını düşündü.

Yazılım mühendisi olan Philip Winston, bu şüpheli faaliyeti araştırdı ve bu botun Elon Musk’un da kurucuları arasında bulunduğu OpenAI’nın geliştirdiği GPT-3 dil modelini kullandığı sonucuna ulaştı.

Winston yaptığı açıklamada, gönderilmiş olan yazıların içeriğinin son derece ikna edici olduğunu ancak paylaşım sıklığının insan kapasitesinin ötesinde olduğunu gösterdiğini kaydetti.

GPT-3 nasıl kullanılıyor?

GPT-3 bir yapay zeka algoritması olarak çalışıyor. İnternet üzerinde bulunan bütün metinleri, almış olduğu metin girişine dayalı olarak bir yanıt oluşturmak amacıyla kullanıyor. Böylelikle yapay zekanın tahminleriyle yaptığı doğruluk payı da artıyor.

Diyelim ki bu algoritmaya, “Dünya’daki önemli gelişmeleri derleyerek bir haber hazırla” dediniz. Yapay zeka tarafından otomatik olarak haber size oluşturulabiliyor.

Yorumlar (0)