Yapay zekâ ile 5 saniyede hasar tespiti!

Yaşanan bir trafik kazasında, kazaya karışan araçtaki hasarı, yapay zeka 10 saniyede hesaplayacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.11.2019, 10:38
Yapay zekâ ile 5 saniyede hasar tespiti!

Trafik kazalarında artık ekspere ihtiyaç duyulmadan yapay zeka yardımı ile hasar maliyeti kıosa sürede hesaplanacak. Böylelikle araçların tamir süreleri kısalacak ve işlemler daha kolay hâle getirilecek.

Yapay Zeka konferansında yapılan bir sunum tüm katılımcıların dikkatini çekti. Yapay Zekâ Konferansı'nın açış konuşmasını InsurTech Hub Program Lideri Ebru Sakine Şevli yaptı. Yapay Zekâ konferansında konuşan InsurTech Hub Genel Müdürü Andrew Warburton, “Yapay zekâ teknolojisiyle hem şirketlerin maliyetleri azalacak hem de işler daha hızlı çözülecek." diye konuştu.

InsurTech Hub Program Lideri Ebru Sakine Şevli ise yapay zekanın motor sigortasına etkisi için 12 Aralık’ta bir toplantı yapılacağını duyurdu. InsurTech Hub Program Lideri Ebru Sakine Şevli yapay zekânın motor sigortasına etkisi konusunda ise şu örneği verdi:
“Misal sigortalı bir araç kaza yaptı. Sigortalı kişi ve tamiri yapan servis aracın fotoğraflarını telefonundaki bir uygulama ile sigorta şirketine iletecek. Yapay zekâ bu fotoğrafları inceleyecek. 5-10 saniye sürede hasar tespit edilecek. Ekspertize gerek kalmadan dış hasar maliyeti kısa sürede hesaplanacak.”

Yapay zekânın aynı zamanda dolandırıcılığı da minimuma indireceğini belirten InsurTech Hub Program Lideri Ebru Sakine Şevli, sigorta taleplerinin daha da hızlı işleme alınacağını söyleyerek, "Sigorta verimliliği bu şekilde artmış olacak. Zaten yapay zekânın müşteri memnuniyetine doğrudan iki etkisi var. Birincisi uzlaşmanın hız kazanması, ikincisi de dolandırıcılık olasılığının azalması“ dedi.

Yorumlar (0)