Yapay olarak üremesi sağlanan timsahlar yumurtadan çıktı

Kritik derecede tehlike altında olması sebebiyle korunan ve yapay olarak üremesi sağlanan Çin timsahları, yumurtadan çıkmaya başladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.09.2021, 23:01
Yapay olarak üremesi sağlanan timsahlar yumurtadan çıktı

Kritik seviyede tehlike altında olarak sınıflandırıldığı için korunan ve yapay olarak üretilen Çin timsahlarının yaklaşık olarak iki aylık kuluçka dönemi son buldu. 

1000'i aşkın yavru bekleniyor

Çin'in doğusunda bulunan Anhui eyaletine bağlı olan Xuancheng şehrindeki Anhui Çin Timsahı Ulusal Doğa Koruma Alanı'ndaki Çin timsahları, kuluçka döneminin ardından yumurtadan çıkmaya başladı. 

25 Haziran tarihinden itibaren başlayan yumurtlamanın akabinde bütün kuluçka işlemlerinin bu ayın ortalarında tamamlanması öngörülüyor. 

Yumurta sayısına bakıldığında ise bini aşkın Çin timsahının yumurtadan çıkacağı düşünülüyor.

Özel devlet koruması altında

Anhui Çin Timsahı Ulusal Doğa Koruma Alanı yetkililerinden Xia Tongsheng tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Çin timsahları, geçtiğimiz haziran ayının sonları itibarıyla yumurtalarını bıraktı. An itibarıyla söz konusu yumurtalar, 50 günden fazla süren yapay kuluçka döneminin ardından çatlamaya başladı. Bini aşkın yavru Çin timsahının yumurtadan çıkması tahmin ediliyor." sözlerini sarf etti.

Ülkedeki ender ve eşsiz türlerden biri olan Çin timsahı, Çin'de birinci sınıf özel devlet koruması altında tutuluyor.

Yorumlar (0)