Yandex Çeviri Nasıl Kullanılır? Özellikleri Nelerdir?

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.09.2020, 14:24
Yandex Çeviri Nasıl Kullanılır? Özellikleri Nelerdir?

Yandex Rus yapımı bir tarayıcı olup, yabancı dilde yazılan kelime ve cümleleri başarılı bir şekilde çeviren yandex çeviri bir nevi çevirim için bir sözlük uygulaması olarak tanımlanabilir. Türkçe’nin aralarında bulunduğu 99 farklı dil destekliyor. Ücretsiz kullanım imkanı sunuyor.

Yandex Çeviri Nasıl Kullanılır?

Windoes Phone 8 işletim sistemi kullanan Nokia cihazlar için ilk olarak geliştirilen bu uygulama tüm metinleri hızlıca çevirebilen oldukça başarılı bir sözlüktür. Cümlenin tamamını yazmadan çeviri görüntülenebiliyor. Bir sonraki sözcüğün ilk harflerine ya da anlama göre cümleyi tamamlamak için öneri yapabiliyor. Çevrilen metni dinleme özelliği de bulunmaktadır. Tasarımı oldukça basit olan bu çeviri aracı, kullanıcı dostu arayüzü ile pratik kullanımlar sunuyor.

Yandex Çeviri Desteklediği Diller

Oyunlarda, ticari amaçlı çevirilerde, ödev hazırlanmasında ve sohbet için çeviri gerekli olabiliyor. İngilizceden Türkçeye başta olmak üzere çeviriler yapılabilen yandex çeviri çok sayıda farklı dil üzerinden çeviriler yapabiliyor. Tek seferde  bin kelime çeviri yapılan uygulama çok hızlı sonuçlar sağlıyor. Bunlar arasında Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, Yunanca gibi onlarca dil desteği sunuluyor.

Yandex Çevirici Özellikleri Nelerdir?

Çevrimiçi bir çeviri aracı olarak dile özgü nüansları çok iyi kavrayan yandex çeviri oldukça başarılı çeviri hizmetleri sunuyor. Özellikle Rusça ve İngilizce arasındaki çevirileri oldukça başarılı olan uygulama, 2018 yılından bu yana aldığı güncellemeler ile kullanıcı deneyimi bakımından olumlu yorumlar alıyor. Metin dinleme özelliği ile çevrilmesi istenen metinin nasıl telaffuz edildiği öğrenilebilir. Sesli çeviri ile yazılışı bilinmeyen kelimelerin çevirisi yapılabilir. Çeviri sonucu favorilere eklenerek gelecekte bu çevirilere tekrar ulaşım sağlanabilir. Çeviri sonucunu paylaşma özelliği ile VK, Facebook ve e-posta ile çeviriler paylaşılabilir. Ekran klavyesi özelliği ile herhangi bir sorunda devreye girer. Otomatik dil algılama özelliği ile çeviri metni anında hedef dile çevirilebilir.

Yorumlar (0)