Xiaomi’nin akıllı saat tasarımı kafaları karıştırdı

Xiaomi’nin Mi Band ailesinin ardından tam anlamıyla bir akıllı saat modeli olarak çıkaracağı Mi Watch iddia edilen tasarımıyla Apple çok benzediği yönünde kafalarda soru işareti oluşturdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.10.2019, 13:31
Xiaomi’nin akıllı saat tasarımı kafaları karıştırdı

Xiaomi son zamanlarda akıllı telefon alanında yaptığı ataklarla tüm dünyanın dikkatini çekiyor. 10 Kasım’da duyuracağını açıkladığı dünyanın 108 megapiksel kameralı ilk akıllı telefonu Mi CC9 Pro’nun ardından şimdi de hız kesmeden yeni akıllı saati için de hazırlıklarını yapıyor. Mi Watch isimli yeni akıllı saatin tasarımı internete sızdırıldı.

Xiaomi daha önce Mi Band isimli akıllı bilekleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. Şimdi de işi bir adım öteye taşıyarak yenilenmiş akıllı saat tasarımıyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Mi Watch’un olası tasarımı incelendiğinde Apple Watch modelleriyle benzerlik gösterdiği görülüyor.

Yapılan paylaşımlara bakıldığında iddialar saatin Qualcomm Snapdragon Wear 3100 ile geleceğini gösteriyor. Bununla birlikte eSIM özelliği bulunacak olan saatte dahili bir hoparlör de bulunacak. Böylece kullanıcılar akıllı telefonlarını eline almadan saat üzerinden telefon görüşmesi yapabilecek.

Tabi tasarım detaylarıyla ilgili en dikkat çekici özellik ise Apple Watch ile olan benzerliği diyebiliriz. Tasarım konusunda eğer sızdırılan görseller doğruysa Apple Watch ile oldukça benzediği görülen saatin farkını ise keskin çizgileriyle modelinin ayrılmasından görebiliriz.

Xiaomi tarafından yapılan paylaşımla saatin işlemci kısmında da bir ön gösterim yapıldı. Buna göre saat minyatür bir akıllı telefon olarak konumlandırılıyor. Watch for MIUI ile gelecek olan akıllı telefon ile uygulama indirme veya akıllı ev sistemlerini kontrol etmek de kolaylaşacak.

Aşağıdaki videoda saatin kullanıcı deneyimine ilişkin bir ön izleme videosunu görebilirsiniz. Saate ilişkin tüm detaylarıyla çıkışına yakın öğrenebileceğiz diyebiliriz.

Yorumlar (0)