WWW’in kaynak kaynak kodları rekor fiyata alıcı buldu

Tarihteki en büyük icatlardan birisi olarak görülen ve 1989 senesinde mucidi Tim Berners-Lee yazılan orijinal kaynak kodu, NFT biçiminde 5,4 milyon dolara satıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.07.2021, 15:14 02.07.2021, 09:38
WWW’in kaynak kaynak kodları rekor fiyata alıcı buldu

Tarihi en büyük icatlarından bir tanesi olarak örülen ve mucidi Tim Berners-Lee tarafından 1989 senesinde yazılan World Wide Web’in orijinal kaynak kodu, NFT biçiminde 5,4 milyon dolara satıldı.

Dünyayı sonsuza dek değiştirecek internet ağının günümüzde bildiğimiz şekli World Wide Web, 1989 senesinde Tim Berners Lee tarafından icat edilmişti.

WWW’in mucidi Berners Lee, internet ağını oluşturmak amacıyla yazmış olduğu kodu, geçtiğimiz haftalarda NFT olarak satışa çıkaracağını duyurmuş ve bu haberi biz de sizlerle paylaşmıştık.

5,4 milyon dolara satışa çıktı

Dünya’daki en ünlü koleksiyon ürünleri satıcısı Sotheby’sin satışa sunacağı kaynak kodları, bin dolardan açık arttırmaya çıkmasına karşın 5,4 milyon dolara satışa sunuldu.

Sothebys’e göre, NFT’nin satışı, şimdiye dek satışı olan dijital sanat eserlerinin en değerlileri arasında bulunuyor. Bununla birlikte kaynak kodlarını satın alan alıcının kimliği ise açıklanmadı.

Bağış amacıyla kullanılacak

Sotheby’s, Berners Lee ve eşinin satıştan elde etmiş oldukları geliri destekledikleri ve vakıflarla kuruluşlara yardım etmek maksadıyla kullanacaklarını kaydetti.

10 bine yakın kod satırı bulunuyor

NFT eser, zaman damgalı ve söz konusu kodları içeren 9 bin 55 satırlık arşivi içeriyor. Kodun yazılma anlarının paylaşıldığı 30 dakikalık animasyonla Berners Lee’nin yazmış olduğu mektup da arşivle beraber satışa sunuldu.

Yorumlar (0)