Windows 11 yeni özellikleri tanıtıldı! "Dosya Gezgini" sürprizi...

Microsoft tarafından gerçekleştirilen bir etkinlikle arayüz güncellemeleri, güvenlik değişkenleri, görüntülü konuşma ve uzaktan yardım sistemleri gibi Windows 11’e gelecek olan yenilikler duyuruldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.04.2022, 23:30 10.04.2022, 16:44
Windows 11 yeni özellikleri tanıtıldı! "Dosya Gezgini" sürprizi...

Microsoft, geçtiğimiz gün gerçekleştirmiş olduğu etkinlikle beraber en yeni işletim sistemi olan Windows 11’e getirecekleri yeniliklerin bütününü duyurdu. Windows’a getirilen özellikler oldukça heyecan verici ve kullanıcıların da çok uzun zamandır beklediği gelişmelerdi. Sürprizlerden biri de Dosya Gezgini’ndeki değişiklikler oldu.

Yapılan etkinlikle beraber Microsoft tarafından, Windows 11’in tam anlamıyla hazır olduğu kullanıcılarla resmen paylaşıldı. İşte yeni tüm özellikler…

Windows 11’e hangi yeni özellikler geldi?

1- Uzaktan Yardım (Remote Help) sistemi

Microsoft yaptığı etkinlikte Uzaktan Yardım yani Remote Help özelliğini paylaştı. Aslında bu özellik Bilgi Teknolojileri alanında çalışma yapanların işini kolaylaştıracak bir özellik diyebiliriz. Firmalarda IT uzmanlarının çalışanların hepsine gerektiğinde bizzat bulunduğu yerde yardımcı olmaları zor olduğu için Microsoft’un Uzaktan Yardım özelliğinin yenilenmiş hali bilişim konusunda destek ekibinin sizin izin vermeniz dahilinde çok daha hızlı ve etkin bir şekilde bilgisayarınızdan işlem yapabilmesine olanak tanıyor.

2- Yeni Windows Defender

Windows Defender, Microsoft’un Windows 10’da da kullanılan dahili bir güvenlik programıydı. Microsoft tarafından kimlik avı gibi çeşitli saldırılara karşı koruma sağlamak maksadıyla geliştirilen Microsoft Defender Smart Screen ile kullanıcıların Microsoft hesabı kimlik bilgilerini güvenli olmayan bir internet sitesine girmeye çalıştıklarında algılayan yeni bir sistemi geliştirdikleri bilgisini paylaştı. Bu koruma sistemiyle, kullanıcıların hangi sitelerin güvenli veya olmadığı konusunu anlamaları çok daha kolay hale gelecek.

3- En önemli sürpriz: Dosya Gezgini

Microsoft tarafından Windows 11’deki Dosya Gezgini sil baştan tasarlandı. Yeni tasarımla birlikte kullanıcıların en fazla kullandığı dosya ve uygulamalar da dosya gezgininin ana ekranında onların karşısına çıkacak ve bir nevi akıllı bir ana ekranla dosyalar arasında dolaşılmaya başlanacak.

Yenilenen Dosya Gezgini tasarımında bir de sekme sistemi yer alacak. Bunun anlamı tek bir pencere ile birden çok sekmeyi açabilmek ve gereksiz olan pencerelerle uğraşmak zorunda kalmamak manasına geliyor. Aslında sekmeler özelliği birçok kullanıcının geçmişi Windows 7’den beri beklediği özelliklerden bir tanesiydi, diyebiliriz.

4- Toplantılar için yeni özellik

Erişilebilirlik uygulamalarına geçmişten bugüne dek büyük bir önem veren Microsoft, pandemiyle birlikte uzaktan çalışma sistemlerinin daha da yaygınlaşmasıyla yeni toplantı özelliklerine de ağırlık verdi.

Firma tarafından tanıtılan yeni özelliklere göre işitme konusunda güçlük çeken kişilerin yanında gürültülü ortamda toplantılara katılım sağlamak zorunda olanların da işlerine yarayabilecek canlı altyazı sistemi geliştirildi. Bu sistem oluşturulurken yapay zekadan destek alındı.

Microsoft tarafından Windows 11 için görüntülü yapılan görüşmelerin kalitesini artırabilmek için birkaç özellik daha getirildi. Getirilen özellikleri “Akıllı Toplantı” ismiyle adlandıran Microsoft tarafından sunulan yeni toplantı özellikleri ise şöyle oldu. Portre Modu, Otomatik Çerçeveleme, Göz Teması ve Ses Odağı. Bu özellikler yapılan toplantılarda kullanıcı deneyimini bir hayli artıracak gibi duruyor.

5- Windows 365 yenilendi

Yenilenen Windows 365 ile beraber Autopatch ismindeki otomatik yama yönetimi hizmeti de Windows 11 bilgisayarların her daim güncel bir şekilde kalmasına olanak verecek. Yenilenen işleviyle beraber uzaktan çalışmayla beraber yaygınlaşmış güvenli bir şekilde kullanıcıların kendi bilgisayarlarıyla iş yapmalarının kurulumlarının sağlanmasına yardımcı olacak.

Windows 365 için üç yeni özellik gelecek. Windows 365 Offline, Windows 365 Switch ve Windows 365 Boot. Genel olarak yapılan yenilikler bulut üzerinden masaüstüne daha kolay bir şekilde erişim sağlamak amacıyla tasarlandı fakat internet bağlantısının olmadığı koşullar için de işlevsel olacak.

Windows 365 Boot ile kullanıcılar, hız için bariz kazanımları başlangıç ekranlarından doğrudan bulut PC’lerini başlatmaları mümkün olacak. Windows 365 Offline ise tahmin edilebileceği gibi bulut PC’lere çevrimdışıyken de erişmeye olanak verecek. Windows 365 Switch ile fiziksel bilgisayar ve bulut bilgisayar arasında kolay bir şekilde geçiş yapılabilecek.

Yorumlar (0)