WhatsApp’tan yeni özellik! Artık manuel olacak

Dünyanın en büyük mesajlaşma platformu olarak dikkat çeken WhatsApp, kullanıcılarına yönelik olarak yeni bir özelliği daha hayata geçiriyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.04.2022, 13:03 10.04.2022, 09:17
WhatsApp’tan yeni özellik! Artık manuel olacak

Kullanıcıların öneri ve şikâyetlerini değerlendiren WhatsApp, kaybolan mesajlar ile ilgili dikkat çeken bir uygulamaya gidiyor. Buna göre kaybolan mesajlarda ve bir konuşma esnasında gönderilen medyalar artık otomatik olarak galeriye düşmeyecek. 

Galeriye indirmeler artık otomatik değil manuel olarak yapılacak

Bu sohbetler üzerinden alınan medya dosyalarının telefonlardaki depolama kapasitesini olumsuz etkilediğini düşünen dev platform, artık bu indirmelerin manuel olarak gerçekleşeceğini kullanıcılarına duyurdu. 

WhatsApp kullanıcılarının bir sorunu daha çözülüyor

Telefonlardaki depolama kapasitesini rahatlatmak ve gizlilik hassasiyetlerini karşılamak adına bu özelliği hayata geçirmeye hazırlanan WhatsApp, birçok kullanıcının da mustarip olduğu bir sorunu daha bu yöntemle çözmeyi amaçlıyor. Hayata geçirilecek olan yeni özellik ile artık bu tür medya dosyalarının galeriye kaydedilme şekli manuel olarak yapılabilecek. 

Yeni uygulama ile gizlilik hassasiyetleri de karşılanmış olacak

Bazı kullanıcılar tarafından testleri gerçekleştirilen yeni uygulamada, kaybolan mesajlar oturumunun aktif bulunduğu anda medya dosyalarının otomatik bir şekilde galeriye düşmediği gözlemlendi. Yapılan bu düzenlemenin kaybolan mesajlar özelliğinden doğan bir gizlilik amacıyla ortaya çıktığı öngörülüyor.

WhatsApp, bu özellik ile bir sorunu daha çözmeyi hedefliyor

Gönderilen mesajların gizliliğini korumak amacıyla kaybolan mesajları tercih eden WhatsApp kullanıcılarının, bu sohbetlerde gönderilen medya dosyalarını otomatik olarak cihazlarının galerilerinde görmesi çelişki doğuruyordu. Yaşanan bu sorunu kabul eden dev platform, bu özellik ile bir sorunu daha çözmeyi hedefliyor. 

Android kullanıcıları için henüz aktif değil, bazı IOS sahipleri ise kullanabiliyor

Bu medya dosyalarının otomatik olarak galeriye düşmesinin önüne geçen platform, isteyen kullanıcıların bunu manuel olarak yapabileceğini açıkladı. Öte yandan yeni uygulama henüz Android kullanıcıları için aktif hale gelmedi. IOS kullanıcılarından bazıları ise şimdiden bu özelliği kullanmaya başladı. 

Yorumlar (0)