WhatsApp’tan devrim niteliğinde karar! Fotoğraf ve video kaydına engel

WhatsApp, kişisel verileri korumak ve uygulamadaki güvenliği arttırmak üzere tek sefer açılabilen fotoğraf ve videoların ekran görüntüsünü alınmasını engelleyecek. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.10.2022, 16:40 06.10.2022, 11:42
WhatsApp’tan devrim niteliğinde karar! Fotoğraf ve video kaydına engel

META Ceo’su Mark Zuckerberg, ağustos ayında bazı gizlilik odaklı yeni özellikler açıklamıştı. Duyurulan gizlilik odaklı yeni özellikler popüler mesajlaşma platformu WhatsApp’a da geliyor.

Test aşamasına geçildi

Söz konusu güncelleme WhatsApp’ın Android sürümü için versiyon 2.22.22.3 test edilme safhasına geçti.

Güncellenen sürümle ile artık “Bir kez görüntüle” olarak işaretlenmiş olan fotoğraf ve videoların ekran görüntüsünü ya da video kaydını almak mümkün olmayacak.

Ekran görüntüsü alınması durumunda ise “Güvenlik politikası sebebiyle ekran görüntüsü alınamıyor” uyarısı ile karşılaşacak. WhatsApp ile ilgili güncel bilgi ve haberleri yayınlayan WABetaInfo sitesine göre, üçüncü parti yazılımlar ile video kaydı veya ekran görüntüsü alınmasının önüne geçilemediği ancak kaydedilen görüntü ve video kayıtlarının siyah olduğu öne sürüldü. Fakat bu özelliğin WhatsApp Web’te üçüncü bir kayıt uygulamalarıyla engellenebileceği düşünülüyor. 

Kalıcı sürüme ne zaman geçilecek?

Öte yandan ekran görüntüsü ya da video kaydı alınması durumunda bile karşı tarafa bildirim gitmediği biliniyor.

WhatsApp Beta’ya aktarılmış olan bu güncellemenin ne zaman kalıcı sürüme geçileceği ise belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Yorumlar (0)