WhatsApp’tan 2 "korona" güncellemesi!

Sosyal medya devi Facebook bünyesinde faaliyet gösteren popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, platforma entegre ettiği iki yeni özellik ile gündemde.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.04.2020, 10:02
WhatsApp’tan 2 "korona" güncellemesi!

Dünya genelinde en çok kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, global ölçekte sosyal izolasyonun sürdüğü şu günlerde platforma 2 yeni özellik entegre etmek zorunda kaldı.

Eklenen yeniliklerden ilki, salgın sonrası işini evine taşımak zorunda kalanları doğrudan ilgilendiriyor.

Yeni tip koronavirüs (Coıvid-19) pandemisinin yayılma hızını azaltmak için dünya genelinde on milyonlarca kişi kendilerini evlerinde izole etmiş durumda. İş ortamındaki ekibin bütünlüğünün bozulması video konferans uygularına gereksinimi daha da artırıyor.

Bu ihtiyaca rağmen WhatsApp’ın video konferans konusunda sadece 4 kişi ile görüntülü konuşmaya izin vermesi doğru görülmemişti. Eleştirileirn yoğunluğu WhatsApp'a geri adım attırdı. Platform, sosyal izolasyon ile birlikte değişen kullanıcı alışlanlıklarına ayak uydurmak zorunda kaldı ve ilk adımı attı.

WhatsApp video konferanstaki kısıtlamayı genişletti. Şirketten yapılan açıklamaya göre WhatsApp üzerinde yapılan görüntülü konferanstaki maksimum kişi sayısı 4’ten 8’e yükseltilecek.

Beta sürümündeki bu özelliğin önümüzdeki günlerde hem Android hem de iOS uygulaması üzerinden kullanıcıların hizmetine sunulması öngörülüyor.

DSÖ ile ortak çalışma

İkinci özellik ise WhatsApp ile DSÖ(nün (Dünya Sağlık Örgütü/WHO) ortak çalışması. WhastApp karantinada kalmanın önemine vurgu yapmak için karantina ile ilgili 21 yeni sticker’ı platforma entegre edecek.

Söz konusu sticker’ların da önümüzdeki günlerde kullanıma sunulması öngörülüyor.

Yorumlar (0)