WhatsApp’ta milyonlarca kişinin numarası sızdırıldı: Türkiye 6. sırada

Bilgisayar korsanları birçok insanın kişisel bilgilerini çalarak bunları farklı alanlarda kullanabiliyor. Güvenlik uzmanları tarafından yapılan inceleme sonrasında 500 milyon kadar WhatsApp kullanıcısının numaralarının çalındığı belirlendi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.11.2022, 11:25
WhatsApp’ta milyonlarca kişinin numarası sızdırıldı: Türkiye 6. sırada

Son dönemlerde sık sık kişisel verilerin sızdırılması ile adından söz ettiren anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, numara sızıntı ile karşı karşıya. Güvenlik uzmanları tarafından yapılan incelemede, 487 milyon WhatsApp kullanıcısının cep telefonu numaralarının sızdırıldığı ifade edildi. Öte yandan çalınan numaralar bilinen bir bilgisayar korsanlığı grubu tarafından satışa sunuldu.

Türkiye de liste içerisinde

Söylenilenlere göre, satışa sunulan veriler içerisinde bulunan kullanıcı bilgileri 84 ülkeden sızdırılmış olarak çeşitlilik sağlıyor. Paylaşılan verilere göre bu ülkelerin içerisinde Türkiye de bulunuyor.

Liste içerisinde Türkiye’den 20, Fransa’dan 20, Suudi Arabistan'dan 29, İtalya'dan 35, Mısır'dan 45, Rusya'dan 10, İngiltere'den 11 ve ABD'den 32 milyon vatandaşın telefon numarası yer alıyor.

Dikkatli olunması gerekiyor

Çalınan telefon numaraları, çoğunlukla insanları dolandırmak üzere kullanıma açılıyor. Bu sebeple ilerleyen süreçlerde daha önce göremediğiniz numaralardan yapılan aramalara ve SMS'lere karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Hackerler tarafından verilerin ana kaynağı duyurulmazken, söz konusu sızdırılmayı yapan kişiler kendi özel teknikleri ile bilgileri ele geçirdiklerini ifade ediyor. Diğer taraftan, WhatsApp'ın çatı firması Meta'dan konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar (0)