WhatsApp’ın yeni sürümü bataryayı sünger gibi çekiyor

WhatsApp’ın yayınlanan son sürümünün normalin çok üzerinde bir güç tüketimine neden olduğuna dair Xiaomi ve OnePlus kullanıcılarından şikayetler geldi. Konuya ilişkin resmi bir açıklama ise yapılmadı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.11.2019, 20:46
WhatsApp’ın yeni sürümü bataryayı sünger gibi çekiyor

WhatsApp’ın Android için yayınladığı son sürümlü çeşitli batarya sorunlarını da beraberinde getirdi. Xiaomi ve OnePlus telefon sahipleri uygulamanın aşırı güç tüketimine neden olduğu konusunda fikirlerini beyan ediyorlar.

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın uygulama için özellikleri geliştirici ekip tarafından sürekli yenilenmeye devam ediyor. Yeni özelliklerle birlikte kullanıcılar şikayetçi olduğu birtakım fiziksel ve teknik sorunlardan kurtulmuş oluyorlar. Yalnız şu anda WhatsApp’ın son sürümü kullanıcılar tarafından büyük şikâyetlere neden oldu.

WhatsApp’ın 2.19.308 koduyla duyurduğu yeni sürümünde OnePlus ve Xiaomi marka telefona sahip kullanıcılar bataryalarının su gibi gittiğini ifade ettiler.

Söz konusu sorunun neden kaynaklandığına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat Android’in 9 ve 10 sürümünü kullanan kullanıcılar bu problemin bir an önce çözülmesi konusunda şikayetlerini dile getiriyorlar.

Telefon kullanıcıları birkaç saatlik bir uygulama kullanımının bile bataryalarının yüzde 25-40’ını tükettiği görüşünü dile getiriyorlar. Bununla birlikte uygulamayı durdursalar bile güç tüketiminin devam ettiğini savunuyorlar.

Yakın bir zamanda siz de bu problemle karşılaştıysanız batarya tüketimine ilişkin bir problem yaşıyor olabilirsiniz. Uygulamanın ne kadar güç tükettiğini ise “Ayarlar” kısmından öğrenebilirsiniz.

Yorumlar (0)