WhatsApp’a 5 yeni özellik geldi: Artık çevrimdışı mesajlaşmak mümkün 

Meta çatısı altında faaliyetlerine devam edecek olan WhatsApp, masaüstü (web) versiyonu için gelen 5 yeni özelliği duyurdu. Yeni özelliklere göre fotoğraf düzenleme ve çevrimdışı mesajlaşma artık mümkün olacak. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.11.2021, 16:01 07.11.2021, 11:03
WhatsApp’a 5 yeni özellik geldi: Artık çevrimdışı mesajlaşmak mümkün 

Mark Zuckerberg geçtiğimiz günlerde Facebook’un ismini değiştirerek “Meta” olarak tanışmıştı. Bu haberin yeterince duyulmasının ardından ise Meta’nın altında hizmet veren WhatsApp’a 5 yeni özellik daha geldi. Kullanıcıların masaüstü uygulamasını daha etkin şekilde kullanmasını sağlayacak bu yeniliklerin henüz tüm cihazlara gönderilmediği öğrenildi. 

Fotoğraf düzenlenebilecek 

WhatsApp’a gelen özellikle birlikte artık masaüstünden uygulamaya giriş yapıldığında fotoğrafa yazı yazma ya da kopyala-yapıştır yapma gibi özellikler de olacak. Bu hali hazırda mobil uygulamalarda kullanılırken ilk kez masaüstünde de kullanılabilecek. 

Çıkartma önerileri  

Uygulamanın bir diğer yeni özelliği ise kullanıcılara, mesajlaşma anında çıkartma önerisi sunması olacak.  



Uçtan uca şifreleme 

Hali hazırda telefon/tabletlerde var olan uçtan uca şifreleme yöntemi artık WhatsApp’ın masaüstü uygulamasına da geldi. Bu özellikle birlikte linklerin ön izlemesi kullanıcılara sunulacak ve insanların linke tıklamasına gerek kalmadan bağlantı hakkında bilgi alması sağlanacak. 

Çevrimdışı mesajlaşma özelliği 

Kullanıcılar, telefonlarında internet olmasa / çevrimdışı olsalar dahi mesajlaşabilecekler.  

“Herkes için sil” sınırsız olacak 

Mesajlaşma uygulamasında bulunan “herkes için sil” özelliğinin süresi artık sınırsız olacak. 

Yorumlar (0)