WhatsApp yeni özelliği rafa kaldırdı

Platforma reklam özelliği eklemeye hazırlanan WhatsApp, bu projeyi bir süre için erteleme kararı aldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.01.2020, 09:38
WhatsApp yeni özelliği rafa kaldırdı

Facebook çatısı altında hizmet veren popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 1.5 milyar aktif kullanıcı sayısıyla en çok kullanılan uygulamaların başında geliyor.

Ancak uygulama popülerliğine rağmen, bir gelir modeli geliştiremedi. 2009 yılında 0.99 dolarlık bir ücret karşılığında kullanılabilen uygulama, 2014 yılında 22 milyar dolarlık anlaşma üzerine Facebook'a satılarak ücretsiz hale gelmişti.

2020 yılında platformdan gelir elde edebilmek için WhatsApp'ta reklam göstermeyi mümkün kılacak bir güncellemeyi sunmaya hazırlanan şirket bu kararı bir süreliğine erteledi.

Wall Street Journal'ın şirkete yakınlığıyla bilinen kaynaklardan aldığı bilgiye göre Facebook, WhatsApp'ın hayata geçirmeyi planladığı reklam güncellemesini geçici olarak durdurmaya karar verdi.

Fakat aynı habere göre, Facebook hikayelerinde Instagram'daki gibi reklam gösterebilmeyi sağlayan proje ertelenmedi.

WhatsApp'ın reklam projesini bir süreliğine rafa kaldıran Facebook, gelir elde edebilmeyi hızlandırmak için yeni bir proje üzerinde çalışmaya başladı. Buna göre Facebook, şirketlerin WhatsApp kullanıcıları ile iletişime geçmelerini sağlayabilecek bir güncellemeyi hayata geçirmeyi hedefliyor.

Böylece WhatsApp, şirketlerden bu özelliği kullanabilmeleri için ücret talep edebilecek. Fakat söz konusu güncellemenin ne zaman kullanıma sunulacağı veya şirketlerden ne kadar ücret isteneceği henüz bilinmiyor.


 

Yorumlar (0)