WhatsApp Web, güncellemelerle daha cazip hale geliyor

Mesajlaşma uygulamaları arasında popülerlik seviyesi en yüksek olan WhatsApp, güncellemeleri ardı ardına yayınladı. Dört farklı cihazdan aynı telefon numarasıyla uygulama kullanma imkanı sunan şirket, fotoğraf düzenleme ve mesajları fark gözetmeksizin herkes için silme olanağı getirdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.02.2022, 16:13 08.02.2022, 17:14
WhatsApp Web, güncellemelerle daha cazip hale geliyor

Popüler mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sırada yer alan WhatsApp’ta yeni güncellemeler yayınlandı. Kullanıcılara her geçen ay daha iyi hizmet sunmak için kolları sıvayan geliştirme ekibi, yeni güncellemeleri duyurduğu bir haberi yayınladı. WhatsApp’a getirilen güncellemelerden bazılarına göre artık fotoğraflar ve son görülme de hikayeler gibi kime gösterileceği seçilerek yayınlanabilecek.  

Şirketler için ayrıcalıklı kullanım 

WhatsApp Business kullanan şirketler için aynı hesabı 4 farklı cihazda kullanma özelliğini getiren şirket, aynı durumun sivil kullanıcılar için geçerli olan WhatsApp’ta da olacağını duyurdu. Masaüstü sürümünün daha fazla kullanılması için teşvik niteliğinde güncellemeler yayınlanmasının ardından gelen yeni bilgiye göre artık masaüstü sürümünde de sesli mesajı oynatmak mümkün olacak. Bu özelliği kullanabilmek için “v2.2204.5” sayılı sürüme sahip olmak gerekiyor. Ancak bu güncelleme henüz Android kullanıcılarına açılmadı.  

“Harici kişilerim” özelliği geliyor 

Aktarılan “sızıntı” bilgiye göre henüz beta aşamada olan güncellemelerden biri de “harici kişilerim” özelliği. “Herkes”, “kişilerim” ve “hiç kimse” seçenekleri bulunan uygulamaya “harici kişilerim” seçeneğinin de gelmesi, Instagram’daki “yakın arkadaşlar” özelliğine benzer bir durumun oluşacağını gösteriyor. Kullanıcılar seçimlerine göre paylaşımlarını kimin görebileceğini belirleyebilecek. 



Masaüstü versiyonuna gelen 5 yenilik 

Meta çatısı altında hızla yükselen WhatsApp’ın masaüstü versiyonu için 5 yeni özellik şu anda farklı ülkelerdeki insanlar tarafından denenme aşamasında. Özellikler ise şu şekilde: 

Fotoğraf düzenleme 

Telefon ve tablet gibi cihazlar üzerinde var olan fotoğraf düzenleme, fotoğraf üzerine yazı yazma ve kırpma gibi özellikle artık masaüstü versiyonda da var olacak.  

Çıkartma önerileri 

İnsanlar artık çıkartma (sticker) önerileri ile daha hızlı iletişim kurabilecek. Uzun zaman alabilen mesaj yazmanın bu şekilde sonlandırılacağı öngörülüyor. Görüşme sırasında konuşma metnine uygun olarak çıkartma önerileri sunulacak. 

Uçtan uca şifreleme 

WhatsApp’ın tablet ve telefon versiyonlarında kullanılan uçtan uca şifreleme artık masaüstü versiyona geliyor. Bu özellikle birlikte masaüstünde de bağlantı ön izlemesi mümkün olacak. 

Çevrimdışı mesajlaşma özelliği 

İnsanlar artık internete bağlanmak zorunda kalmadan da WhatsApp kullanabilecek. Bir süredir farklı ülkelerde kullanımda olan bu özellik yakın zamanda Türkiye’ye gelecek.  

“Herkes için sil” özelliği değişti 

“Herkes için sil” özelliği daha öncesinde de kullanılan fakat belirli bir süre içerisinde uygulanabilen bir özellik iken artık süre sınırı kaldırılıyor. Bir saat önce gönderilen mesajların silinebilmesi gibi bir sene önce gönderilen mesajların da silinme özelliğinin ayak sesleri duyuluyor. 

Yorumlar (0)