WhatsApp'tan yeni 'video' özelliği müjdesi

WhatsApp, yeni güncellemeyle birlikte Resim İçinde Resim özelliğiyle, YouTube videolarının arkada veya önde oynatmaya imkan tanıyor. Artık videolar bir köşede oynamak yerine arka planda oynatılabiliyor. Böylece ufak bir pencerede mesajlaşma sürebiliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.10.2021, 13:12
WhatsApp'tan yeni 'video' özelliği müjdesi

Uçtan Uca Şifreleme desteğiyle kısa süre önce yedek almayı sağlayan WhatsApp; ses, video, fotoğraf veya metin dosyalarını farklı farklı yedeklemek amacıyla ayrı bir destek sunmaya hazırlanıyor. Fakat söz konusu özelliklerin geliştirilmesi çalışmaları da sürüyor. En önemli düzenleme ve güncellemelerin başında, “Resim İçinde Resim” modu var.

Videolar arka planda oynatılabilecek

Yeni güncellemeyle birlikte WhatsApp, Resim içinde Resim modunda çeşitli ayarlar sunmaya hazırlanıyor.  WhatsApp'ın Resim içinde Resim modu, ekranın bir bölümünde video izlemeye imkan sağlıyor. Böylece WhatsApp'tan gelen YouTube bağlantılarına tıklayıp video açıldığı zaman, bir yandan mesaj yazmaya diğer yandan ise köşede videonun oynamasına izin veriyor. Bu sistem ile ilgili sunulacak güncellemede, Resim içinde Resim için birtakım ayarlamalar vadediyor.

Güncellemenin ardından video, biraz daha arka planda kalıyor ve metin ise ön plana alınmış olarak görünüyor.

Yorumlar (0)