WhatsApp'tan yeni özellik: Gizlilik kişiselleşiyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu olan WhatsApp, yeni güncellemeyle birlikte 4 farklı cihazdan uygulamayı kullanma imkanını sunmuştu. Son olarak uygulama, gizlilik ayarlarında bir değişiklik yaptı ve bu değişikliğe göre, WhatsApp bilgilerini göstermek istediğiniz kişiler kişiselleşecek. WhatsApp'ın bu güncellemesi ile son görülmenizi, hikâyenizi ve fotoğraflarınızı kime göstereceğinizi tercih edebileceksiniz.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.11.2021, 12:15 15.11.2021, 12:19
WhatsApp'tan yeni özellik: Gizlilik kişiselleşiyor

WhatsApp’ın beta aşamasında olan geliştirmesinde 'Harici Kişilerim' özelliğinin getirileceği öne sürüldü. 

Gizlilik kişiselleşiyor

Yeni değişikliklerle birlikte son görülme, hikaye ve fotoğrafları paylaşırken; kimin görebileceği özel olarak seçilebilecek ve ‘Herkes, Kişilerim ve Hiç Kimse” seçenekleri bulunacak. Instagram'daki yakın arkadaşlarım özelliğine benzer bir şekilde bu özellikle kimin ne görebileceği ayarlanabilecek.

Meta çatısı altında faaliyetlerine devam eden mesajlaşma uygulaması WhatsApp, web versiyonu için 4 yeni özelliğini duyurdu.

İşte yeni dört özellik:

Çıkartma önerisi

Uygulamanın yeni özelliklerinden biri; mesajlaşma esnasında kullanıcıların konuşma metnine uygun bir çıkartma önerisi alabilmesi olacak.

Kişiler, sohbet esnasında tavsiye edilen sticker’ı (çıkartma) tıklayarak daha hızlı bir şekilde yazışabilecek.

Fotoğraf düzenleyici

WhatsApp’a gelen yeni bir özellik ile beraber masaüstü üzerinden uygulamaya girildiği zaman fotoğrafın üstüne yazı yazılıp, fotoğraf düzenlenebilecek.

Daha önce bu özellik mobilde kullanılırken, ilk defa masaüstü versiyonda kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Çevrimdışı mesajlaşma

Artık kullanıcılar, telefonlarını çevrimiçi tutmak zorunda kalmadan masaüstü versiyon üzerinden mesaj gönderip, alabilecekler.

Uçtan uca şifreleme

WhatsApp’a gelen önemli özelliklerden biri, mobil uygulamadaki uçtan uca şifreleme sisteminin masaüstünde de kullanılması olarak açıklandı.

Bu özellikle birlikte WhatsApp, masaüstü sürümündeki bağlantı linklerinin önizlemesini sunarken, linke tıklamadan önce kişilerin bilgi almasına imkan verecek.

Öte yandan gelen güncellemelerin ardından yakın zamanda mesajlaşma uygulamasının sohbetlere, ‘Herkes için sil’ şeklindeki özelliğinin süresini sınırsız yapacağı iddia ediliyor.

Yorumlar (0)