WhatsApp'tan açıklama var, geri adım yok!

WhatsApp tarafından AB üyesi dışında bulunan ülkelerdeki kullanıcılara onaylaması için 8 Şubat’a kadar süre verilen yeni “Gizlilik İlkesi”ne tepkiler sürüyor. Kimi kullanıcılar yeni ilkeleri AB üyesi dışındaki ülkelere yapılmaya çalışıldığı için bir 'zorbalık' olarak nitelendiriliyor. Durum böyle olunca birkaç gün içerisinde kitleler halinde yerli ve yabancı sohbet uygulaması alternatiflerine geçiş yapıldı. Dün ise WhatsApp’ın yeni gizlilik güncellemesinden vazgeçtiğine dair iddialar ortaya atılmıştı. WhatsApp’tan konuya ilişkin bugün resmi bir açıklama geldi. İşte detaylar…

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.01.2021, 11:22 12.01.2021, 09:30
WhatsApp'tan açıklama var, geri adım yok!

WhatsApp tarafından kişilerin gizliliğini korumaya önem verdiklerini ve bu kapsamda gizlilik politikalarının kullanıcılar ile paylaşıldığı ifade edilerek, uygulamayı kullanmayı sürdürmek isteyen kullanıcıların yeni gelen hizmet şartlarını en geç 8 Şubat 2021 tarihine dek kabul etmeleri gerektiği bilgisi paylaşıldı.

WhatsApp tarafından yeni “Gizlilik İlkesi” güncellemesi ve konunun yayılmasının ardından gelen yoğun tepkiler üzerine açıklama yapıldı.

"WhatsApp konuşmalarınızın yalnızca sizin tarafınızdan okunduğunu garanti eder"

WhatsApp tarafından, insanların uygulama üzerinden alışveriş yapmalarını ve işletmelerle olan iletişimlerini kolaylaştırmalarının yeni güncelleme ile daha verimli hale geleceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Şeffaflığı daha fazla arttırmak ve işletmelerin program ile müşteri iletişimine yardımcı olmak için gizlilik politikamızda bir güncellemeye gidiyoruz. Böylece ana firmamız Facebook üzerinden güvenli bir hosting hizmeti alabilecekler.

Yapılan güncelleme Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor.İnsanlar dünyanın her neresinde olurlarsa olsunlar aileleriyle ve arkadaşlarıyla özel olarak iletişim kurmaya devam edebilecek. Ay boyunca kullanıcılarımızın gözden geçirmesine imkan vermek için program politikamızı şimdiden paylaşıyoruz. WhatsApp ile ailenizle, arkadaşlarınızla yaptığınız mesajlaşmalar, uçtan uca şifreleniyor. Bu şifreleme attığınız fotoğrafın, videonun, ses kaydının yalnızca sizin tarafınızdan okunduğunu ve dinlendiğini garanti eder. Facebook ve WhatsApp dahi bu içeriklere ulaşamaz.

“Güncel hizmet koşullarını onaylamayanlar kullanmaya devam edemeyecek”

Yapılan açıklamada Türkiye’de bulunan kullanıcıların uçtan uca şifreleme, gizlilik ve güvenlik özellikleriyle korunmaya devam edileceği ifade edilerek, “WhatsApp insanların gizliliğini korumak konusuna büyük bir önem veriyor ve kullanıcılar ile yeni gizlilik politikalarını paylaşıyor. Kullanıcılarımızın 1 ay süresince yapılacak bu yeni değişikliği görmeleri ve değerlendirmeleri amacıyla doğrudan iletişim kuruyoruz.” denildi.

WhatsApp’ı kullanmak isteyen tüm kullanıcıların güncel hizmet şartlarını onaylayıp kullanmaya devam etmelerinin mümkün olmayacağının kaydedildiği açıklamada, Avrupa Bölgesi olarak adlandırılan AB üyesi ülkelerine daha farklı Gizlilik İlkesi uygulanmasına dair bir değerlendirme yapılmadı.

Yorumlar (0)