WhatsApp'ta mesaj düzenlemek mümkün olacak!

Kısıtlı seçenekleri nedeniyle milyonlarca kullanıcısını Telegram'a kaptıran mesajlaşma uygulaması WhatsApp, mesaj düzenleme özelliğini devreye sokacak. İşte güncellemeye ilişkin detaylar...

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.06.2022, 15:45 01.06.2022, 17:18 Hakan Öksüz
WhatsApp'ta mesaj düzenlemek mümkün olacak!

Önceki yıl yaşanan skandallar nedeniyle eleştirilerin odağına yerleşen mesajlaşma uygulaması WhatsApp, çok sayıda kullanıcısını Telegram'a kaptırmıştı.

Popüler uygulama, güncellemelerle kullanıcıların gönlünü kazanmaya çalışıyor. Yeni düzenlemelerle birlikte kullanıcılar, diğer katılımcıların haberi olmaksızın WhatsApp gruplarından çıkabilecek.

Telegram'da uzun zamandır kullanılıyordu

WhatsApp'a getirilecek güncellemelerden en fazla ilgi çekeni ise "mesaj düzenleme" özelliği oldu. Bu özellik, son zamanlarda milyonlarca kullanıcı çeken rakip mesajlaşma uygulaması olan Telegram'da kullanılıyordu. Whatsapp, mesaj düzenleme özelliğinin BETA testlerine başladı. 

İlk testler Android'de!

Hatalı bir mesaj gönderen kullanıcı, söz konusu mesajı düzenleyebilecek. Bu özelliğin ilk etapta Android'de test edileceği, daha sonra ise masaüstü ile İOS'ta kullanılacağı aktarıldı. Böylece hatalı gönderileri silerek yeniden mesaj yazma devri kapanmış olacak.

Gruplardan sessizce ayrılmak mümkün olacak!

WhatsApp'ın diğer güncellemelerinden bazıları; gruplardan sessizce ayrılabilmek, grup aramalarına katılan kişi sayısını artırmak ve mesajlara emoji ile tepki vermek olacak. 
Bu güncellemelerle birlikte WhAtsapp, Telegram'a kaptırdığı kullanıcıları kazanmaya çalışacak.

Yorumlar (0)