WhatsApp'ta dikkat çeken yeni özellik: Otomatik silinen mesajlar geliyor

WhatsApp, kullanıcıların sabırsızlıkla beklediği o özellik sonunda geldi! Kendi kendine silinen mesajalar ilk olarak Android kullanıcılarıyla buluşacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.08.2020, 09:43 13.08.2020, 09:49 Hanife
WhatsApp'ta dikkat çeken yeni özellik: Otomatik silinen mesajlar geliyor

Dünyanın kabusu haline gelen koronavirüs pandemisi nedeniyle evlerine kapanan insanların sosyal medya kullanımı bir anda artış gösterdi.

Sosyal medya platformları arasında en çok ilgi duyulan kolay kullanımı ve görüntülü konuşma özelliği ile WhatsApp oldu.

Fakat bu durum sosyal medya platformlarında gizlilik endişelerini artırdı. Bu durumun farkında olan şirket, daha önceden test aşamasını başlatmış olduğu.

Koronavirüs nedeniyle en çok ilgi duyulan uygulama ise WhatsApp oldu. Ancak bu durum, platformda çok fazla gizlilik endişelerine neden olmaya başlamıştı.

Durumun farkında olan WhatsApp, aylar önce testlere başladığı "süresi dolan mesajlar" özelliğinin test kapsamını genişletti. İlk olarak Android kullanıcılarla buluşacak olan yeni özellik, daha sonra iOS'a kullanıcılarına gelecek. 

Mesajlar otomatik silinecek



WhatsApp’ın bu yeni özelliği sayesinde kullanıcıların sohbet ederken attıkları mesajlar otomatik olarak silinecek.

Tabii kullanıcının attığı her mesaj otomatik silinmeyecek, WhatsApp'ın bu yeni özelliğini kullanabilmek için, ilk önce sohbet veya grup ayarlarından kaybolan mesajlar özelliğini açmanız gerekiyor daha sonra ise mesajların yayınlanma süresini seçerek ne kadar süre sonra siline bileneceğini belirlemeniz gerekiyor.

Hala geliştirme aşamasında olan ‘otomatik silinen mesajlar’ özelliğinde, mesajı yok etme süresi şimdilik 5 saniye ve 1 saat olarak ayarlanabiliyor. 

WhatsApp’ın ilerleyen süreçlerde, mesajın yok olma süresindeki seçeneklerini artırması bekleniyor.

Kısa sürede kullanıcılara sunulması beklenen ‘otomatik silinen mesajlar’ özelliği, kullanıcıların erişilmesini istemediği hassas bilgi içeren mesajları daha güvenli hale getirmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)