WhatsApp o özelliğini herkese açıyor

WhatsApp’ın bazı kullanıcılarda test ettiği “fotoğrafı bir kez görüntüle” özelliği herkes tarafından erişime açıldı. Bundan sonra alınan fotoğraflar yalnızca bir kez görüntülenebilecek. Fotoğrafı bir daha açma şansınız olmayacak. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.08.2021, 14:50 05.08.2021, 09:07 Başak Çetin
WhatsApp o özelliğini herkese açıyor

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olarak bilinen WhatsApp, yeni bir özelliğini kullanıma açtı. Bir süredir dünya genelinde bazı kullanıcılarda test edilen “gönderilen medyanın alıcı tarafından yalnızca bir kez görüntülenebilmesi” özelliği, artık herkese açılıyor. Söz konusu özelliğin test aşamalarını bitirdiğini haber veren WhatsApp, bu hafta sonuna doğru cihazlara göndereceği güncelleme ile özelliği tüm kullanıcılara açacak. 

Kullanıcılar, göndermek istedikleri medyayı galeriden seçtikten sonra “başlık ekleyin” kısmında “1” simgesi ile karşılaşacaklar. Bu simgeye dokunmak suretiyle özelliği aktif ettiklerinde alıcı kişi medyayı yalnızca bir kez görüntüleyebilecek ardından bu medya, alıcıdan silinecek. 



Özellik nasıl kullanılacak? 

GIF, video ve fotoğraf olmak üzere her türlü medya için geçerli olan bu özellik hem özel sohbetlerde hem de gruplarda kullanılabilecek. Ayrıca gönderici kişi gruplarda bu medyayı kimin gördüğünü de görebilecek. 

Alıcı, medyayı bir kez görüntüleme şansına sahip olsa da ekran görüntüsü alıp galerisinde saklayabilecek. WhatsApp’ın bu durum karşısında nasıl bir önlem alacağı ise şimdiden merak konusu. 

WhatsApp ise bu haberi, “Medyalar sonsuza kadar galerinizde yer kaplar. Bu kaplamayı azaltmak adına bir kez görüntüleme özelliğini getirdik. Tüm WhatsApp mesajlarında olduğu gibi bu medyalar için de uçtan uca şifreleme geçerli olacak. Özelliğin durumunu ise simge ile ayarlamanız mümkün olacak. Medyayı görüntüleyen kişi ise gönderici tarafından öğrenilebilecek. Özellik, bu haftadan itibaren herkesin kullanımına sunulacak.” ifadeleri ile duyurdu. 



Bu medyalar otomatik olarak kaydedilmeyecek 

WhatsApp’tan gelen medyalar otomatik olarak galeriye kaydediliyordu. Fakat yeni özellik ile birlikte böyle bir şey mümkün olmayacak. Bu özelliği aktif ettiğinizde gönderdiğiniz medyalar da başkasına iletilemeyecek, yıldızlanamayacak, alıcının galerisine kaydedilemeyecek ya da herhangi bir şekilde paylaşılamayacak. 

Medyanın görüntülendiği konusunda gönderici kişinin bilgi sahibi olmasının yolu ise WhatsApp ayarlarından “okundu” / “görüldü” özelliğinin açılması sayesinde olacak. Açılmayan medyalar ise 14 günün sonunda sohbet içeriğinden silinecek. 

Yorumlar (0)
14
açık