WhatsApp, kripto para ile ödemeyi kabul edecek 

WhatsApp’ın beta kodlarındaki Facebook Novi cüzdan kodları, uygulamanın yakın zamanda kripto para ile ödeme kabul edebileceği anlamına geliyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.11.2021, 12:52 10.11.2021, 11:41
WhatsApp, kripto para ile ödemeyi kabul edecek 

Sosyal medya devi Meta’nın çatısı altında faaliyet gösteren dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, büyümeye devam ettikçe yeni özellikleri de bünyesine ekliyor. 2020 senesinde Hindistan’daki kullanıcılarının uygulama üzerinden para transferi yapmasını teşvik etmek amacıyla kullanıma açılan “Payments” (Ödemeler), dünya genelinde kullanıma açıldı. 

Uygulamaya gelen güncellemeyle birlikte hemen her cihaza sırasıyla gönderilen Payments özelliğinin kripto para ile ödeme yöntemine yakında başlaması düşünülüyor. 



Kripto para borsası için yeni bir dönem başlıyor 

Meta (Facebook) tarafından hayata geçirilen ve USDP kripto para üzerinden gönderim yapılabilen “Novi” isimli bir dijital cüzdan uygulamasına ait bazı kodlar, WhatsApp üzerinde ortaya çıktı. Şu anda Guatemala ve ABD’de test edilen Novi ve PAXOS iş birliğinin yakın zamanda Avrupa’da da uygulanması bekleniyor. 

Novi’nin yaygınlaşması, WhatsApp üzerinden ödeme yönteminin yaygınlaşması anlamına gelirken kripto para borsalarında da yukarı yönlü harekete geçileceği öngörülüyor.  

PAXOS; PAX Gold kripto parasını ve sonradan ismi USDP olan PAX dijital doları tedarik etmesiyle biliniyor. 



Özellik Türkiye’ye ne zaman gelecek? 

WhatsApp Payments özelliği şu anda aktif olarak Hindistan ve Brezilya’da kullanılıyor ve Guatemala ile ABD’de de deneme aşamasında bulunuyor. 2018 senesinde duyurulan özellik, beklenen popülerlik ve kullanım seviyesine ulaşmış değil. 

Bu özelliğin Türkiye ile birlikte dünyadaki kalan ülkelere ne zaman geleceği hala belli değil. Meta’nın bu özelliği öncelikle 4 ülkede hızla yaygınlaştırması bekleniyor. 

Yorumlar (0)