WhatsApp'ın yeni özelliği Zoom'a rakip oluyor!

Geçtiğimiz günlerde Facebook, bünyesindeki WhatsApp’ın yeni özelliğini tanıtmıştı. Messenger Rooms ile aynı anda 50 kişinin görüntülü görüşmesine imkan tanıyacak olan Facebook, bu projeyi WhatsApp'a entegre etme hazırlığı içinde.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.05.2020, 10:44
WhatsApp'ın yeni özelliği Zoom'a rakip oluyor!

İlk kez 12 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde görülen ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi ilan edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını, bugün neredeyse tüm dünyayı etkisi altına almış durumda.

Dünya genelinde 4 milyondan fazla kişiye bulaşan ve 280 binin üzerinde insanın ölümüne yol açan koronavirüs salgını, milyonlarca kişinin yaşam biçimini de değiştirdi.

Yeni tip koronavirüsün bulaşma hızını yavaşlatmak adına dünyanın dört bir yanında yüz milyonlarca kişi evden çalışmaya başladı.

"Evde iş" ya da "evde eğitim" beraberinde geriye kalan paylaşımcılarla irtibat gereksinimini ortaya çıkarınca sohbet odaları platformlarına ilgi de doğal olarak arttı.

Ofise gitmeyerek evden çalışanların toplantılarını taşıdıkları, öğretmenlerin ders vermek için öğrencilerini bir araya getirdikleri uygulamaların en başında Zoom geldi.

Salgından önce 10 milyon kullanıcısı bulunan video konferans uygulaması Zoom, bugün 400 milyon kullanıcı tarafından tercih edilmiş durumda.

Bu durum teknoloji dünyasının dev isimlerinin de dikkatini çekince peş peşe alternatif uygulamaların isimleri gündeme gelmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde sohbet odasını bir tık daha genişleterek görüntülü görüşme sayısını 4’ten 8’e çıkaran WhatsApp, Zoom’a dev salonu bulunan Messenger Rooms entegrasyonu ile rakip olamayı amaçlıyor.

Resmî beta sürümlerinde görülen bilgilere göre Facebook'un bünyesinde bulunan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Messenger Rooms entegrasyonuna sahip olacak.

 

Bu geçiş özelliği sayede sekizden fazla üyeye sahip WhatsApp grupları video görüşme için hemen Rooms’a geçiş yapabilecek ve çok daha büyük bir toplantı salonuna geçmiş olacaklar.

Messenger Rooms aynı anda 50 kişinin görüntülü görüşmesine imkan sağlayacak.

Söz konusu entegrasyonun önümüzdeki günlerde hayata geçirileceği bildiriliyor.

Yorumlar (0)